pati
Ένας 18χρονος τον μαχαίρωσε και τον αποκεφάλισε έξω από το σχολείο

Το γαλλικό δικαστήριο καταδίκασε οκτώ ανθρώπους σε ποινές φυλάκισης από ένα έως 16 χρόνια για τον φόνο ενός καθηγητή που είχε δείξει γελοιογραφίες του προφήτη Μωάμεθ στην τάξη, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.

Μερικές ημέρες αφότου ο Σαμουέλ Πατί, 47 ετών, έδειξε στους μαθητές του τις γελοιογραφίες τον Οκτώβριο του 2020, ένας 18χρονος Τσετσένος τον μαχαίρωσε και τον αποκεφάλισε έξω από το σχολείο του στο Κονφλάν-Σεντ-Ονορίν, κοντά στο Παρίσι. Ο επιτιθέμενος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε λίγο μετά από την αστυνομία.

Μεταξύ εκείνων που καταδικάστηκαν, ήταν ο πατέρας μιας μαθήτριας η ψευδής παρουσίαση από την οποία της χρήσης των γελοιογραφιών από τον Πατί οδήγησε σε πλήθος αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έθεταν στο στόχαστρο τον καθηγητή.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον Μπραχίμ Σνινά σε φυλάκιση 13 ετών για συμμετοχή σε τρομοκρατική ένωση κακοποιών, σύμφωνα με το δίκτυο Franceinfo. Ο Σρινά δημοσιοποίησε βίντεο στα οποία κατηγορούσε ψευδώς τον καθηγητή ότι τιμωρούσε την κόρη του επειδή διαμαρτυρόταν για το μάθημα, κατονομάζοντας τον Πατί και ταυτοποιώντας το σχολείο του.

Ο Αμπντελχακίμ Σεφριουί, ο ιδρυτής μιας σκληροπυρηνικής ισλαμιστικής οργάνωσης, έλαβε ποινή 15ετούς κάθειρξης. Ο Σεφριουί και ο Σρινά κρίθηκαν ένοχοι για πρόκληση μίσους κατά του Πατί.

Πολλοί μουσουλμάνοι θεωρούν βλασφημία οποιαδήποτε απεικόνιση του προφήτη Μωάμεθ. Ο δικηγόρος του Σεφριουί δήλωσε πως ο πελάτης του θα ασκήσει έφεση, σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ.

Δύο φίλοι του δολοφόνου του Πατί, του Αμπντουλάχ Ανζόροφ, καταδικάστηκαν επίσης. Ο Ναΐμ Μπουνταούντ και ο Αζίμ Εψιρχάνοφ καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 16 ετών για συνέργεια σε δολοφονία. Αμφότεροι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, σύμφωνα με το Franceinfo.

Το περασμένο έτος, δικαστήριο είχε κρίνει ενόχους την κόρη του Σρινά και άλλους πέντε εφήβους για συμμετοχή σε προσχεδιασμένη συνωμοσία και παροχή βοήθειας στην προετοιμασία ενέδρας.

Η κόρη του Σρινά, που δεν ήταν στην αίθουσα όταν ο Πατί προέβαλε τις γελοιογραφίες, καταδικάστηκε για ψευδείς κατηγορίες και συκοφαντικά σχόλια.

Γαλλικά ΜΜΕ ανέφεραν πως η 13χρονη διατύπωσε τις κατηγορίες όταν οι γονείς της ρώτησαν γιατί είχε πάρει διήμερη αποβολή από το σχολείο.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

perpatima_2912019_743.jpeg
Περπάτημα vs Καθιστική ζωή: Πόσα βήματα την ημέρα «ακυρώνουν» τους κινδύνους του γραφείου
Έρευνα: Η κίνηση που σώζει ζωές – Τα 4.500 βήματα ως το πρώτο σκαλοπάτι για γερή καρδιά
Περπάτημα vs Καθιστική ζωή: Πόσα βήματα την ημέρα «ακυρώνουν» τους κινδύνους του γραφείου
skylos
Γιατί ο σκύλος σας επιλέγει συγκεκριμένη γωνιά στο σπίτι; Η ψυχολογία πίσω από την «αγαπημένη θέση»
Πώς οι σκύλοι χαρτογραφούν την άνεση και την ασφάλεια στο σπίτι
Γιατί ο σκύλος σας επιλέγει συγκεκριμένη γωνιά στο σπίτι; Η ψυχολογία πίσω από την «αγαπημένη θέση»
Χρήματα από τον μισθό σε πορτοφόλι
Οικονομικό χάσμα δύο ταχυτήτων στην Ευρώπη: Στην κορυφή ο Βορράς, ουραγός η Ελλάδα στην ΕΕ
Ευρώπη 2030: Πλουσιότερη αλλά το ίδιο άνιση – Τι δείχνουν οι προβλέψεις του ΔΝΤ
Οικονομικό χάσμα δύο ταχυτήτων στην Ευρώπη: Στην κορυφή ο Βορράς, ουραγός η Ελλάδα στην ΕΕ