Σαμουέλ Πατί: Το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών καταδικάζει τη δολοφονία του Γάλλου καθηγητή
Ο καθηγητής ιστορίας Σαμουέλ Πατί δολοφονήθηκε άγρια από Τσετσένο ισλαμιστή επειδή έδειξε στους μαθητές σκίτσο του Μωάμεθ, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία - Ανακοίνωση καταδίκης από το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών

Συγκλονίζει την ευρωπαϊκή και διεθνή κοινή γνώμη η άγρια δολοφονία του καθηγητή ιστορίας Σαμουέλ Πατί στο Παρίσι, έξω από το σχολείο που δίδασκε.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο 47χρονος καθηγητής αποκεφαλίστηκε από νεαρό άτομο τσετσενικής καταγωγής, καθώς θεωρήθηκε πως προσέβαλε το Ισλάμ επειδή έδειξε στους μαθητές του σκίτσο του προφήτη Μωάμεθ.

Το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών καταδικάζει απερίφραστα τη δολοφονία, η οποία «βρίσκεται στην απέναντι όχθη από την αναγνώριση του αναφαίρετου δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης και που είναι απόρροια του φανατισμού και των νοοτροπιών που στοχεύουν στον διχασμό των ανθρώπων».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «ως εκπαιδευτικοί και με γνώμονα πρωτίστως τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή αλλά και στην ελευθερία στην έκφραση και διακίνηση των ιδεών είτε σχετίζεται με θρησκευτικές είτε με κάθε είδους ελεύθερη σκέψη και άποψη, καταδικάζουμε απερίφραστα τη δολοφονία του Γάλλου Συναδέλφου».

«Ως εκπαιδευτικοί δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε καθημερινά για αυριανούς πολίτες που θα ακούν, θα σέβονται, θα δέχονται τη διαφορετική άποψη και θα συνθέτουν. Θα παλεύουμε για μια κοινωνία που θα ενώνει και δε θα διχάζει τους ανθρώπους», καταλήγει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

 

Αναλυτικά:

 

«Καταδικάζουμε τη δολοφονία του Γάλλου Συναδέλφου

Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία στην έκφραση και τη διακίνηση ιδεών»

Σε μία εποχή που ο σεβασμός της ανθρώπινης ύπαρξης αναδεικνύεται σε αναγκαιότητα της εποχής μας, η αποδοχή της διαφορετικότητας και η μάχη ενάντια στη μισαλλοδοξία γίνονται ολοένα πιο επιτακτικές ανάγκες για τη σύγχρονη κοινωνία. Δυστυχώς ενώ η αποδοχή της διαφορετικής άποψης σε όλες της τις εκφάνσεις (ιδεολογική, πολιτική, θρησκευτική) είναι συστατικό στοιχείο όλων των ανεπτυγμένων πολιτισμών, η παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα και ολόκληρος ο κόσμος έρχονται αντιμέτωποι με την αποτρόπαια δολοφονία του Γάλλου εκπαιδευτικού.

Μια δολοφονία που βρίσκεται στην απέναντι όχθη από την αναγνώριση του αναφαίρετου δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης και που είναι απόρροια του φανατισμού και των νοοτροπιών που στοχεύουν στον διχασμό των ανθρώπων και των κοινωνικών υποσυνόλων.

Ως εκπαιδευτικοί και με γνώμονα πρωτίστως τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή αλλά και στην ελευθερία στην έκφραση και διακίνηση των ιδεών είτε σχετίζεται με θρησκευτικές είτε με κάθε είδους ελεύθερη σκέψη και άποψη, καταδικάζουμε απερίφραστα τη δολοφονία του Γάλλου Συναδέλφου. Μιας απάνθρωπης ενέργειας και των βαθύτερων αιτιών που την προκάλεσαν, του θρησκευτικού φονταμενταλισμού, του φανατισμού. Κανείς δεν μπορεί στο όνομα καμίας ιδεολογίας και καμίας διαφορετικής άποψης να ασκεί βία και βαρβαρότητα. Ακόμη περισσότερο όταν αναφερόμαστε στην ανθρώπινη ύπαρξη που είναι το υπέρτατο αγαθό.

Είναι ευθύνη όλων μας να προασπίσουμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες για τις οποίες πάλεψαν γενιές και γενιές πριν από μας. Ο φόβος και η μισαλλοδοξία δε θα νικήσουν. Κανένας φανατισμός δε θα μας κάνει να σκύψουμε το κεφάλι από φόβο αντίθετα θα προασπίσουμε το δικαίωμα στη διαφορετική άποψη και στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

Ως εκπαιδευτικοί δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε καθημερινά για αυριανούς πολίτες που θα ακούν, θα σέβονται, θα δέχονται τη διαφορετική άποψη και θα συνθέτουν.

Θα παλεύουμε για μια κοινωνία που θα ενώνει και δε θα διχάζει τους ανθρώπους.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σε διαθεσιμότητα ο Τάσος Ποτσέπης - Το βίντεο του «Αγάπη μόνο» που βρίζει Μητσοτάκη

Προσλήψεις και διορισμοί εκπαιδευτικών: Χρονοδιάγραμμα και αιτήσεις

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Φροντιστήρια-Κέντρα ξένων γλωσσών: Τα δικαιολογητικά ασκήσεως επαγγέλματος διδασκαλίας
Σε ΦΕΚ η αναγγελία έναρξης και επικαιροποίησης ασκήσεως επαγγέλματος στα φροντιστήρια και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών - Όλα τα δικαιολογητικά που...
Φροντιστήρια-Κέντρα ξένων γλωσσών: Τα δικαιολογητικά ασκήσεως επαγγέλματος διδασκαλίας
emvolio
Εμβόλιο κορονοϊού: Κίνδυνος για τους ασθενείς με πολλαπλούν μυέλωμα – Η μειωμένη αντισωματική απόκριση
Οι ασθενείς με πολλαπλούν μυέλωμα εμφανίζουν μειωμένη αντισωματική απάντηση μετά τον εμβολιασμό έναντι του COVID-19
Εμβόλιο κορονοϊού: Κίνδυνος για τους ασθενείς με πολλαπλούν μυέλωμα – Η μειωμένη αντισωματική απόκριση