Πρόστιμο «μαμούθ» ύψους 179 εκατομμυρίων ευρώ σε Ryanair και Easyjet για τις έξτρα χρεώσεις
Η απόφαση επιβεβαιώνει και αυξάνει τα πρόστιμα ύψους 150 εκατ. ευρώ που προτάθηκαν τον περασμένο Μάιο και παράλληλα απαγορεύει τη συνέχιση των πρακτικών αυτών

«Καμπάνα» σε Ryanair, Vueling, easyJet, Norwegian και Volotea έριξε η Ισπανία, κάνοντας λόγο για καταχρηστικές πρακτικές των low cost εταιρειών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Καταναλωτικών Υποθέσεων, τα πρόστιμα αφορούν «επιπλέον χρεώσεις για χειραποσκευές ή για κράτηση διπλανών θέσεων όταν πρόκειται για τη συνοδεία εξαρτώμενων ατόμων».

Η απόφαση επιβεβαιώνει και αυξάνει τα πρόστιμα ύψους 150 εκατ. ευρώ που προτάθηκαν τον περασμένο Μάιο και παράλληλα απαγορεύει τη συνέχιση των πρακτικών αυτών.

Στη Ryanair επιβλήθηκε πρόστιμο 107 εκατ. ευρώ, ενώ στη Vueling και την easyJet επιβλήθηκε πρόστιμο 39 και 29 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Στη Norwegian και τη Volotea επιβλήθηκε πρόστιμο μικρότερο από 2 εκατ. ευρώ στην καθεμία.

Εκτός από τις πρόσθετες χρεώσεις για τη μεταφορά χειραποσκευών στην καμπίνα και για την κράτηση παρακείμενων θέσεων για ανηλίκους και εξαρτώμενα άτομα και τους συνοδούς τους, οι καταχρηστικές πρακτικές περιλαμβάνουν τη μη αποδοχή πληρωμών με μετρητά στα ισπανικά αεροδρόμια, τη χρέωση δυσανάλογων και καταχρηστικών τελών για την εκτύπωση καρτών επιβίβασης, καθώς και την παράλειψη πληροφοριών και την έλλειψη σαφήνειας στις τιμές.

Οι αεροπορικές εταιρείες θα έχουν προθεσμία δύο μηνών για να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης της Παρασκευής προτού τεθούν σε ισχύ τα πρόστιμα.

«Είναι η πρώτη φορά που εκδίδονται κυρώσεις που χαρακτηρίζονται ως πολύ σοβαρές ... στον τομέα των καταναλωτικών υποθέσεων, το υπουργείο του οποίου απέκτησε εξουσίες επιβολής κυρώσεων τον Ιούνιο του 2022», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: politico.eu

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tilekpaideusi 1280
Ρατσιστικές και στερεοτυπικές φράσεις σε σχολικό βιβλίο και εκπαιδευτικό υλικό: «Τον αράπη κι αν τον πλύνεις...»
Παρεμβάσεις για ρατσιστικά και στερεοτυπικά περιεχόμενα σε εκπαιδευτικό υλικό – Θετική ανταπόκριση από Υπουργείο Παιδείας και ΙΕΠ
Ρατσιστικές και στερεοτυπικές φράσεις σε σχολικό βιβλίο και εκπαιδευτικό υλικό: «Τον αράπη κι αν τον πλύνεις...»