italy police
Στην Ιταλία ένας νοσοκόμος ομολόγησε ότι αφαίρεσε την ζωή ηλικιωμένων

Ένας 48χρονος Ιταλός κατηγορείται για τον φόνο τεσσάρων ηλικιωμένων, τους οποίους φρόντιζε, τα τελευταία 10 χρόνια.

Τις πληροφορίες έκαναν γνωστές ιταλικά ΜΜΕ, γνωστοποιώντας όσα υποστήριξε ο 48χρονος.

«Θα το έκανα ξανά»

Ο Μάριο Εουτίτσια, ηλικίας 48 ετών, παρουσιάστηκε χθες Πέμπτη σε σταθμό καραμπινιέρων στην Καζέρτα, στη νότια Ιταλία, υποστηρίζοντας ότι ευθύνεται για τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, τους οποίος φρόντιζε.

«Θέλω κάποιος να με συλλάβει. Συνεχίζοντας να εργάζομαι, πιθανόν θα το έκανα ξανά», είπε, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Corriere della Sera.

«Ήθελα να βάλω τέλος στα βάσανά τους», είπε επίσης, σύμφωνα με τον ιστότοπο της La Repubblica.

Όπως γράφει η Corriere, οι τέσσερις ηλικιωμένοι έπασχαν όλοι από καρκίνο και ο Μάριο Εουτίτσια τους σκότωσε αυξάνοντας τη δόση των φαρμάκων που λάμβαναν, περιλαμβανομένων εκείνων για τον πόνο.

Ταυτοποιήθηκαν δύο από τα θύματα

Δύο από τα θύματά του ταυτοποιήθηκαν, ένας 95χρονος που πέθανε τον περασμένο Μάρτιο και ένας 88χρονος που πέθανε τον Δεκέμβριο του 2023, των οποίων οι θάνατοι δεν θεωρήθηκαν ύποπτοι δεδομένης της κατάστασης της υγείας τους.

Οι άλλοι δύο θάνατοι, για τους οποίους κατηγορείται, συνέβησαν το 2014 στην πόλη Λατίνα, σε κοντινή απόσταση από τη Ρώμη, όμως τα θύματα δεν έχουν προς το παρόν ταυτοποιηθεί.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο διακεκριμένος επιστήμονας και Επίτιμος Διδάκτορας του Πολυτεχνείου Κρήτης, Μανώλης Μιχαηλάκης.
Πολυτεχνείο Κρήτης: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ογκολόγος Μανώλης Μιχαηλάκης
Βαρύ πένθος στο Πολυτεχνείο Κρήτης για τον θάνατο του Επίτιμου Διδάκτορα και μεγάλου δωρητή Εμμανουήλ Μιχαηλάκη
Πολυτεχνείο Κρήτης: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ογκολόγος Μανώλης Μιχαηλάκης