Πολεμος στη Γάζα
Τι απαντούν οι φοιτητές

Οι πρυτάνεις 50 δημόσιων και 27 ιδιωτικών πανεπιστημίων συγκεντρώθηκαν στη Διάσκεψη των Πρυτάνεων των Ισπανικών Πανεπιστημίων (Crue) χθες (09/05), πήραν πολιτική θέση ανακοινώνοντας ότι θα διακόψουν τις σχέσεις τους με ισραηλινές πανεπιστημιουπόλεις και ερευνητικά κέντρα που δεν απορρίπτουν τις πολεμικές επιδρομές στη Γάζα.

Στη Διάσκεψη των πρυτάνεων, η προειδοποίηση για διακοπή των σχέσεων τους με ισραηλινές πανεπιστημιουπόλεις και ερευνητικά κέντρα ήταν ομόφωνη και έρχεται μετά τις κινητοποιήσεις φοιτητών σε 11 πόλεις της Ισπανίας όπου στους προαύλιους χώρους των σχολών οι φοιτητές κατασκηνώνουν ειρηνικά και θα συνεχίσουν επ αόριστον τις κινητοποιήσεις τους.

Οι Ισπανοί πρυτάνεις στην κοινή ανακοίνωση τους επισημαίνουν ακόμα ότι στις κινητοποιήσεις των φοιτητών οφείλεται «να εξασφαλιστεί ότι κατά την άσκηση της ελεύθερης έκφρασης, δεν θα εμφανιστεί εξίσου κατακριτέα συμπεριφορά αντισημιτισμού ή ισλαμοφοβίας, καθώς και οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά μίσους εντός των πανεπιστημιακών κοινοτήτων», σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι φοιτητικές κατασκηνώσεις που πληθαίνουν σε όλη τη χώρα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό απάντησαν στους πρυτάνεις το απόγευμα της Πέμπτης. Σε κοινή τους δήλωση, περιέγραψαν τη δήλωση της διάσκεψης των πρυτάνεων ως «κενά λόγια» που δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματά τους και απαίτησαν από τα πανεπιστήμια «να διακόψουν εντελώς τις σχέσεις κάθε είδους». Σύμφωνα με τους φοιτητές, «εκτός από συμφωνίες με ισραηλινά πανεπιστήμια, τα πανεπιστήμιά μας διατηρούν σχέσεις με εταιρείες που χρηματοδοτούν τη γενοκτονία κατά της Παλαιστίνης ενώ επωφελούνται από την αγορά και την πώληση όπλων που χρησιμοποιούνται εναντίον του παλαιστινιακού λαού».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diaita_0.jpg
Αυτή είναι η πασίγνωστη διατροφή – σύμμαχος για υγιές έντερο και λιγότερα κιλά
Στη δοκιμή συμμετείχαν 41 υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα (27 γυναίκες και 14 άνδρες) για μια περίοδο 8 εβδομάδων
Αυτή είναι η πασίγνωστη διατροφή – σύμμαχος για υγιές έντερο και λιγότερα κιλά