Αυτές είναι οι πιο περίεργες παραδόσεις για να «πάει καλά η νέα χρονιά»
Πως γιορτάζουν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο

Κάθε χώρα και πολιτισμός έχει διαφορετικές παραδόσεις και έθιμα για το πώς να πάει καλά η νέα χρονιά.

Στη Νέα Υόρκη, την παραμονή πρωτοχρονιάς, για παράδειγμα, οι άνθρωποι παρακολουθούν μια μπάλα να πέφτει από την Times Square, μια παράδοση που υπάρχει για πάνω από 100 χρόνια.

Ενώ η πτώση της μπάλας έχει γίνει μια εμβληματική παράδοση στην Αμερική, χώρες σε όλο τον κόσμο θα ακολουθήσουν για το 2024 τις δικές τους παραδόσεις για το καλωσόρισμα της Πρωτοχρονιάς, πολλές από τις οποίες αντιπροσωπεύουν την καλή τύχη.

Ας δούμε τις 10 παραδόσεις που έχουν εδραιωθεί ανά τον κόσμο και θα προσφέρουν καλή τύχη για το 2024.

Οι καρέκλες

Στη Δανία, οι άνθρωποι στέκονται στις καρέκλες τους και «πηδούν» στον Ιανουάριο τα μεσάνυχτα για να φέρουν καλή τύχη και να διώξουν τα κακά πνεύματα.

Αγοράστε ένα νέο γούρι

Στη Γερμανία και την Αυστρία, υπάρχουν μερικά διαφορετικά τυχερά γούρια που μπορείτε να δωρίσετε σε φίλους και συγγενείς για να τους φέρετε καλή τύχη. Αυτά περιλαμβάνουν χοίρους, μανιτάρια, τριφύλλια και καπνοδοχοκαθαριστές.

Δώστε δώρα για καλή τύχη

Τα Χριστούγεννα ήταν απαγορευμένα στη Σοβιετική Ρωσία, οπότε η Πρωτοχρονιά έγινε η μεγάλη περίσταση δώρων εκείνη την περίοδο. Τα δώρα δεν παραδόθηκαν από τον Άγιο Βασίλη, αλλά από τον Ντεντ Μορόζ, ή τον Πατέρα Φροστ, συχνά με τη βοήθεια της εγγονής του, Σνεγκουρότσκα.

Κρατήστε ανοιχτά τα παράθυρα αλλά και τις πόρτες

Είναι μια κοινή δεισιδαιμονία ότι το άνοιγμα των θυρών και των παραθύρων θα αφήσει το παλιό έτος να βγει απρόσκοπτα και το νέο έτος να περάσει ανεμπόδιστα. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η παλιά χρονιά θα σβήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται, ώστε να μην αφήσετε όλο τον ζεστό αέρα να βγει μαζί της.

«Μακρύ φαγητό» για μακριά ζωή

Στην Ιαπωνία, είναι παραδοσιακό να τρώμε «toshikoshi soba», ένα πιάτο με μακριά noodles φαγόπυρου που σερβίρονται ζεστά ή κρύα. Τα noodles συμβολίζουν τη μακροζωία και το πλούσιο φυτό φαγόπυρου αντιπροσωπεύει την ανθεκτικότητα

Οι καμπάνες

Στην Ιαπωνία, για τη ōmisoka, οι καμπάνες των βουδιστικών ναών ηχούν 108 φορές όσο πριν από τα μεσάνυχτα. Κάθε κουδούνισμα υποτίθεται ότι ξεριζώνει ένα εγκόσμιο πάθος, όπως ο θυμός, η καχυποψία ή η λαγνεία.

Spice up την σαμπάνια σου

Στη Ρωσία, η σαμπάνια παίρνει ένα επιπλέον συστατικό την Πρωτοχρονιά: Οι γλεντζέδες γράφουν μια ευχή σε ένα κομμάτι χαρτί, το καίνε και προσθέτουν τη στάχτη στο ποτό.

Φυλάξτε μία ευχή για του χρόνου

Αντί να κάψετε τις ευχές σας, ζητήστε από τους καλεσμένους σας να γράψουν μια απόφαση, έναν στόχο, μια ευχή ή μια σημείωση στον μελλοντικό τους εαυτό, να τα βάλουν σε ένα βάζο και μετά να τα αποθηκεύσουν για την υπόλοιπη χρονιά.

Την επόμενη παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ανοίξτε και πάλι το βάζο και διαβάστε τις σημειώσεις για να δείτε πόσο έχει προχωρήσει ο καθένας.

Διαλέξτε τα εσώρουχά σας με προσοχή

Ορισμένες χώρες, ειδικά στη Λατινική Αμερική, πιστεύουν ότι το χρώμα των εσωρούχων σας μπορεί να σας φέρει καλά πράγματα τους επόμενους 12 μήνες. Το κίτρινο είναι για την τύχη, το κόκκινο είναι για την αγάπη και τα λευκά εσώρουχα φέρνουν ειρήνη.

Σπάστε ένα φρούτο

Στην Τουρκία, τα ρόδια είναι σύμβολα αφθονίας. Το να τα τρώτε είναι υπέροχο, σίγουρα, αλλά αν θέλετε πραγματικά ένα καλό 2024, θα σπάσετε τα φρούτα στο κατώφλι σας. Όσο περισσότερα κομμάτια υπάρχουν και όσο πιο μακριά εξαπλώνονται, τόσο πιο ευημερούσα θα είναι για εσάς η νέα χρονιά. Για λίγη επιπλέον τύχη, δοκιμάστε να ρίξετε αλάτι μπροστά στην πόρτα σας για να φέρετε την ειρήνη.

Με πληροφορίες από το IntroNews

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο κορυφαίο Μεταπτυχιακό για Εκπαιδευτικούς από ΕΚΠΑ, ΠΑΔΑ και ΑΣΠΑΤΕ "Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Εκπαιδευτική Πράξη"

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τη Σύμβαση της Λισαβόνας για την Ακαδημαϊκή Αναγνώριση 
Φοιτητές: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στη Βουλή ενάντια στην κύρωση της Σύμβασης της Λισαβόνας
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τη Σύμβαση της Λισαβόνας για την Ακαδημαϊκή Αναγνώριση