τρίτη δόση εμβολίο emvolio.gov.gr
Πολλές χώρες, όπως και η Ελλάδα, δεν έχουν δημοσιοποιήσει στοιχεία αναφορικά με τον αριθμό των εμβολίων που έχουν πεταχτεί

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico, τουλάχιστον 215 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού, που αγοράστηκαν από χώρες της Ευρώπης στην κορύφωση της πανδημίας, κατέληξαν στα σκουπίδια, με το εκτιμώμενο κόστος να ανέρχεται στα 4 δισ. Ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα από τα τέλη του 2020, οπότε και εγκρίθηκαν τα εμβόλια για τον κορονοϊό, οι χώρες της ΕΕ παρέλαβαν 1,5 δισ. δόσεις.

Ωστόσο, ένας τεράστιος αριθμός εμβολίων που αντιστοιχούν σε περίπου 0,7 δόσεις ανά άτομο για το σύνολο του πληθυσμού των ευρωπαϊκών κρατών, έχουν καταλήξει σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Ψηλά στην σχετική λίστα βρίσκονται Εσθονία και Γερμανία. Ενώ αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Ελλάδας, δεν έχουν δημοσιοποιήσει στοιχεία αναφορικά με τον αριθμό των εμβολίων που έχουν καταλήξει στα απορρίμματα.

Ως εκ τούτου, οι υπολογισμοί βασίζονται σε δεδομένα από 19 ευρωπαϊκές χώρες. Στις 15 αριθμούνται αυτές που παρείχαν στοιχεία στο έντυπο, ενώ για άλλες 4 έχουν υπάρξει σχετικές αναφορές στα ΜΜΕ.

Με βάσει τις τιμές των εμβολίων που έχουν αναφερθεί στα ΜΜΕ, το έντυπο εκτιμά ότι η αξία των δόσεων που πετάχτηκαν αφορούν σε περισσότερα από 4 δισ. ευρώ.

Στο ίδιο άρθρο σχολιάζεται πάντως ότι πολλά από τα εμβόλια που κατέληξαν στα σκουπίδια αγοράστηκαν στην «κορύφωση» της πανδημίας, στις αρχές του 2021.

Πρόκειται για μια περίοδο κατά την οποία είχε ξεσπάσει σφοδρός διεθνής ανταγωνισμός για την εξασφάλιση των πολυπόθητων εμβολίων.

Οι πολύ μεγάλες ποσότητες που παραγγέλθηκαν από ΕΕ, ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο είχαν ως αποτέλεσμα οι χώρες να μείνουν με τεράστιες ποσότητες εμβολίων ως «στοκ» ακόμα και όταν ο covid υποχώρησε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πρόσκληση
2ο Μαθητικό Συνέδριο Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης - Πότε θα πραγματοποιηθεί
2ο Μαθητικό Συνέδριο με τίτλο: «Προχωράμε μαζί; Συζητάμε πρακτικές για την αλληλοκατανόηση και την ειρηνική συμβίωση στο σχολείο»
2ο Μαθητικό Συνέδριο Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης - Πότε θα πραγματοποιηθεί
ροδος εκπαιδευτικοι
Ρόδος: Ελεύθεροι άνευ όρων ο Διευθυντής και η εκπαιδευτικός που έμπλεξαν σε διαμάχη γονέων και κρατήθηκαν για συνέργεια σε αρπαγή ανηλίκου
Ο Διευθυντής  και η εκπαιδευτικός συνελήφθησαν  προχτες σαν κοινοί εγκληματίες, μέσα στον χώρο του σχολείου, προσήχθησαν, κρατήθηκαν όλη τη νύχτα...
Ρόδος: Ελεύθεροι άνευ όρων ο Διευθυντής και η εκπαιδευτικός που έμπλεξαν σε διαμάχη γονέων και κρατήθηκαν για συνέργεια σε αρπαγή ανηλίκου