emvolio
Τι θα προσφέρει το νέο και επικαιροποιημένο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό

Το νέο και επικαιροποιημένο εμβόλιο Comirnaty XBB.1.5 της Pfizer κατά του κορονοϊού, εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή.

Πρόκειται για την τρίτη προσαρμογή αυτού του εμβολίου για να ανταποκριθεί σε νέες παραλλαγές του Covid-19. 

Το νέο εμβόλιο

Το εμβόλιο είναι εγκεκριμένο για ενήλικες, παιδιά και βρέφη άνω των 6 μηνών. Σύμφωνα με το προηγούμενες συστάσεις του EMA και του ECDC, ενήλικες και παιδιά ηλικίας από 5 ετών που χρειάζονται εμβολιασμό θα πρέπει να λαμβάνουν μία εφάπαξ δόση, ανεξάρτητα από το ιστορικό εμβολιασμού τους για τον κορονοϊό.

«Χαιρετίζω αυτήν την πολύ έγκαιρη έγκριση του προσαρμοσμένου εμβολίου για την COVID, το οποίο θα στοχεύει σε αναδυόμενες και εξαπλούμενες παραλλαγές. Η COVID-19 θα κυκλοφορεί παράλληλα με την εποχική γρίπη κατά την επερχόμενη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι» υπογράμμισε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου.

Η Στέλλα Κυριακίδου σημείωσε πως «αυτή η πιθανή διπλή απειλή θα θέσει τα ευάλωτα άτομα σε αυξημένο κίνδυνο και θα ασκήσει περαιτέρω πίεση στα νοσοκομεία και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Ο εμβολιασμός είναι το πιο αποτελεσματικό μας εργαλείο κατά των δύο ιών, και ως εκ τούτου ενθαρρύνω όλους όσοι το δικαιούνται , ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους, να ακολουθήσουν τις επιστημονικές συστάσεις και να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη το 1945
Η Πρώτη Ελεύθερη Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη: Μια Γιορτή της Ελπίδας μέσα από τις Στάχτες του Πολέμου
Ο εορτασμός της πρώτης ελεύθερης Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη (1945)
Η Πρώτη Ελεύθερη Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη: Μια Γιορτή της Ελπίδας μέσα από τις Στάχτες του Πολέμου
nomiki
Υπουργείο Παιδείας για την άγρια επίθεση στη Νομική: "Φασιστικές πρακτικές"
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το υπουργείο "καταδικάζει απερίφραστα την εγκληματική εισβολή κουκουλοφόρων".
Υπουργείο Παιδείας για την άγρια επίθεση στη Νομική: "Φασιστικές πρακτικές"