Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
Η Σύμβαση 717 του ΟΣΕ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για το δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, σχετικά με τη σύμβαση 717, καλεί σε κατάθεση 25 μη πολιτικά πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, οι 25 ύποπτοι εμπλέκονται με τη σύμβαση 717 της ΕΡΓΟΣΕ, η οποία αφορά την εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Λίγες μόνο ημέρες από την αποστολή της δικογραφίας από το ελληνικό γραφείο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) για την αμαρτωλή σύμβαση στην Βουλή, προκειμένου να κρίνει αν θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και Κώστα Αχ. Καραμανλή, η έρευνα των εισαγγελέων συνεχίζεται όσον αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη καλούνται σε κατάθεση οι πρώτοι σχετιζόμενοι τόσο με την σύμβαση καθεαυτή που ερευνάται, όσο και με την επί σειρά ετών μη υλοποίηση της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το ελληνικό γραφείο της EPPO έχουν ήδη “φύγει” κλήσεις προς μέλη της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου Μεταφορών με ερευνώμενο αδίκημα την “ευρωαπάτη” σε βάρος των ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του ελληνικού Δημοσίου, καθώς το έργο ήταν χρηματοδοτούμενο.

Η επίμαχη σύμβαση ήρθε στην επικαιρότητα μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ωστόσο η έρευνα της EPPO είχε ξεκινήσει πολλούς μήνες πριν την σύγκρουση των δύο τρένων, για τον έλεγχο καταγγελιών ως προς την διαχείριση των κονδυλίων της Ένωσης.

Και οι 25 θα δώσουν ανωμοτί κατάθεση για το αδίκημα της ευρωαπάτης, καθώς φέρονται ότι με πράξεις και παραλείψεις τους έχουν ζημιώσει με εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό δημόσιο και το ταμείο της ευρωπαϊκής ένωσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανατροπή! Ο νεκρός σε στύλο της ΔΕΗ ήταν ο πρώην δημοσιογράφος Απόστολος Φουρνατζόπουλος

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Γεροβασίλη γ
Γεροβασίλη για εκλογές-ΣΥΡΙΖΑ: Η απόφαση του συνεδρίου είναι απολύτως σεβαστή
Τα πρώτα λόγια της Όλγας Γεροβασίλη μετά την ανακοίνωση της μη πραγματοποίησης εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ
Γεροβασίλη για εκλογές-ΣΥΡΙΖΑ: Η απόφαση του συνεδρίου είναι απολύτως σεβαστή