treno dytiki thessalia
Εξηγήσεις από τον ΟΣΕ ζήτησε το υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ζητάει από τη διοίκηση του ΟΣΕ, να διερευνηθούν άμεσα οι συνθήκες για τα δύο περιστατικά με τα τρένα που συνέβησαν χθες (28/06) και σήμερα (29/06).

«Με αφορμή τα δύο πρόσφατα περιστατικά στο σιδηροδρομικό δίκτυο, κατά τη διάρκεια των οποίων, όπως διευκρινίζεται δεν υπήρξε κίνδυνος για την ακεραιότητα των επιβατών, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ζήτησε από τη διοίκηση του ΟΣΕ να διερευνήσει τις συνθήκες και τα αίτια των συμβάντων», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις της Hellenic Train, τα ανωτέρω περιστατικά που σημειώθηκαν στις 28.06.2023 και στις 29.06.2023, αφορούν αντίστοιχα σε μη ολοκλήρωση διπλής σύζευξης μεταξύ αμαξοστοιχιών και σε ακινητοποίηση αμαξοστοιχίας στο δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, λόγω τεχνικού προβλήματος στη σήραγγα «Όθρυς».

Το πόρισμα της έρευνας αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός δεκαημέρου και θα υπάρξει η σχετική ενημέρωση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διάλλειμα, σχολείο
«Αποκλειστικά μέσω»: Όταν η διοικητική οδός γίνεται προϋπόθεση της επιστημονικής στήριξης
Γιατί η «αποκλειστικότητα» θολώνει αρμοδιότητες, επιβραδύνει την ανταπόκριση και αυξάνει τον κίνδυνο στη διαχείριση ευαίσθητων δεδομένων ανηλίκων
«Αποκλειστικά μέσω»: Όταν η διοικητική οδός γίνεται προϋπόθεση της επιστημονικής στήριξης
Μερόπη Τζούφη
Τζούφη για Εθνικό Απολυτήριο: «"Διάλογος" ερήμην της Βουλής και της εκπαιδευτικής κοινότητας»
Εθνικό Απολυτήριο και νέο Λύκειο: Αντιδράσεις για τον «Εθνικό Διάλογο» – Παρέμβαση Μερόπης Τζούφη
Τζούφη για Εθνικό Απολυτήριο: «"Διάλογος" ερήμην της Βουλής και της εκπαιδευτικής κοινότητας»