afganistan
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μετά το Ιράν, δηλητηριάστηκαν μαθήτριες και στο Αφγανιστάν - Στο νοσοκομείο δεκάδες κορίτσια

Περίπου 60 μαθήτριες δηλητηριάσθηκαν σε σχολείο θηλέων στο βόρειο Αφγανιστάν. Είναι ένα από τα πολλά περιστατικά δηλητηριάσεων που καταγράφονται σε σχολεία θηλέων στο Αφγανιστάν και στο γειτονικό Ιράν.

«Άγνωστοι μπήκαν σε σχολείο θηλέων στην Περιφέρεια Σαντσαράκ ... και δηλητηρίασαν τις τάξεις. Όταν τα κορίτσια μπήκαν στις τάξεις δηλητηριάσθηκαν», δήλωσε ο Ντεν Μοχαμάντ Ναζαρί, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σαρ-ε-Πολ, χωρίς να διευκρινίσει ποια ουσία χρησμοποιήθηκε ούτε ποιος πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από το επεισόδιο.

Ο Ναζαρί πρόσθεσε πως τα κορίτσια μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, αλλά είναι σε «καλή κατάσταση». Δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Οι αρχές των Ταλιμπάν κράτησαν τα δημοτικά σχολεία ανοικτά για τα κορίτσια ηλικίας μέχρι 12 ετών και λένε πως τάσσονται υπέρ της εκπαίδευσης των γυναίκων, αλλά υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Αφότου ανέλαβε την εξουσία το 2021, η κυβέρνηση των Ταλιμπάν εμποδίζει τις περισσότερες μαθήτριες και φοιτήτριες να σπουδάσουν σε λύκεια και πανεπιστήμια, προκαλώντας καταδίκες από ξένες κυβερνήσεις και πολλούς Αφγανούς.

Στο γειτονικό Ιράν, υπολογίζεται ότι 13.000 μαθήτριες έχουν αρρωστήσει από το Νοέμβριο σε περιστατικά δηλητηριάσεων σε σχολεία θηλέων.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dieythyntis_2.jpg
Διεύθυνση εκπαίδευσης καθαίρεσε διευθυντή και μετά του κοινοποίησε παραπομπή σε πειθαρχική διαδικασία
Αντιδράσεις για την παραπομπή του σε πειθαρχικό – Στο επίκεντρο οι πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών - Αναφορά στις δικαστικές αποφάσεις
Διεύθυνση εκπαίδευσης καθαίρεσε διευθυντή και μετά του κοινοποίησε παραπομπή σε πειθαρχική διαδικασία
Νηπιαγωγείο με κάγκελα
«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου
Καταγγελία Συλλόγου Εκπαιδευτικών για εργασιακό εκφοβισμό και παραβίαση δικαιωμάτων σε νηπιαγωγείο του Χαλανδρίου
«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου