κάρκινος
The Nothern Echo
«Δεν φαίνεται μεγάλο ποσό, αλλά κάποιοι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να πληρώσουν 50 λίρες για ραντεβού και δεν θα ήταν τόσο τυχεροί όσο εγώ»

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Βρετανία με έναν 64χρονο άντρα, ο οποίος άρχισε να έχει έναν απλό πονόδοντο.

Πριν από λίγους μήνες, ο 64χρονος συνταξιούχος από το Ντέραμ- πρώην εργαζόμενος στο εθνικό σύστημα της Βρετανίας (NHS)- είδε το σαγόνι του να πρήζεται και πονούσε. Αρχικά, απέδωσε τα συμπτώματα σε πρόσφατη εξαγωγή δοντιού. Όταν ο πόνος επέμεινε, επικοινώνησε με τον οδοντίατρό του.

Όμως, ενημερώθηκε ότι ήδη υπήρχαν 800 άνθρωποι στη λίστα αναμονής, μέσω του NHS. Θα μπορούσε να κλείσει ραντεβού εντός μίας εβδομάδας, αν πλήρωνε για την επίσκεψη.

Ο Ρέι έδωσε τα χρήματα- 50 λίρες- και μετά την εξέταση, υποβλήθηκε σε ακτινογραφίες που αποκάλυψαν ότι είχε όγκο. «Είμαι τυχερός που μπορούσα να πληρώσω. Αν έπρεπε να μαζέψω χρήματα, ίσως να ήταν πολύ αργά», δήλωσε στην The Northern Echo.

Στις 26 Ιανουαρίου, διαγνώστηκε με κακοήθη όγκο και στις 14 Φεβρουαρίου υποβλήθηκε σε 16ωρη χειρουργική επέμβαση. Οι γιατροί χρειάστηκε να αφαιρέσουν τμήμα του σαγονιού του, προκειμένου να φτάσουν στον όγκο.

Έμεινε έξι εβδομάδες στο νοσοκομείο μετά την επέμβαση και στη συνέχεια άρχισε να υποβάλλεται σε εβδομαδιαίες ακτινοβολίες. Η τελευταία ήταν την περασμένη Πέμπτη. Μπορεί να καταναλώσει μόνο υγρά, αλλά είναι ευγνώμων που μπορούσε να πληρώσει την επίσκεψη στον οδοντίατρο, η οποία οδήγησε στη διάγνωση του καρκίνου.

«Αν δεν μπορούσα να πληρώσω, ίσως να μην ήμουν εδώ να λέω την ιστορία μου. Δεν φαίνεται μεγάλο ποσό, αλλά κάποιοι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να πληρώσουν 50 λίρες για ραντεβού και δεν θα ήταν τόσο τυχεροί όσο εγώ. Ένα άμεσο ραντεβού θα μπορούσε να κάνει όλη τη διαφορά», επεσήμανε ο 64χρονος.

Περίπου 11 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αγγλία δεν κατάφεραν να κλείσουν ραντεβού με οδοντίατρο, μέσω του συστήματος υγείας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Κάθε χρόνο, 8.300 Βρετανοί διαγιγνώσκονται με καρκίνο του στόματος.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 22-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

σχολειο
Εκπαιδευτικός τραυματίστηκε από πτώση σπασμένου τζαμιού σε σχολείο - τρία ράμματα
Το τζάμι έπεσε αρχικά στο κεφάλι της και έπειτα στο χέρι της, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Εκπαιδευτικός τραυματίστηκε από πτώση σπασμένου τζαμιού σε σχολείο - τρία ράμματα