Καύσωνας στην Ινδία
Οι επιστήμονες έχουν συνδέσει την πρώιμη έναρξη των υψηλών θερμοκρασιών με την κλιματική αλλαγή - Κλείνουν τα σχολεία στην Ινδία

Οι αρχές σε περιοχές της Ινδίας έκλεισαν για μια εβδομάδα τα σχολεία μετά την καταγραφή εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Τουλάχιστον σε δύο κρατίδια–στην Τριπούρα στα βορειοανατολικά και στη Δυτική Βεγγάλη στα ανατολικά–τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αυτή την εβδομάδα καθώς η θερμοκρασία ανήλθε 5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα, ανακοίνωσαν οι κυβερνήσεις των κρατιδίων.

Η Καλκούτα (Κολκάτα), πρωτεύουσα της Δυτικής Βεγγάλης, κατέγραψε θερμοκρασίες 40 βαθμών Κελσίου στις 13 Απριλίου και 41 στις 14 Απριλίου, πάνω από πέντε βαθμούς υψηλότερες από το φυσιολογικό για αυτή την εποχή του χρόνου, όπως δήλωσε στο Reuters ο Τζ.Κ.Ντας, ένας αξιωματούχος στην κρατική μετεωρολογική υπηρεσία.

Τον Φεβρουάριο η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία είχε ανακοινώσει ότι η Ινδία πιθανόν να βίωνε κύματα καύσωνα κατά το διάστημα Μαρτίου-Μαϊου. Η μέση μέγιστη θερμοκρασία τον Φεβρουάριο στην Ινδία ήταν 29,54 βαθμοί Κελσίου–η υψηλότερη από το 1901, όταν ξεκίνησαν να τηρούνται μετεωρολογικά αρχεία.

Οι επιστήμονες έχουν συνδέσει την πρώιμη έναρξη των υψηλών θερμοκρασιών με την κλιματική αλλαγή και υποστηρίζουν ότι πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στην Ινδία και στο γειτονικό Πακιστάν είναι με κάποιο τρόπο ευάλωτοι στην ακραία ζέστη.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 27-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

κλειστά σχολεία
Κακοκαιρία Elias: Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία αύριο, Τετάρτη
Πώς θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας Elias
Κακοκαιρία Elias: Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία αύριο, Τετάρτη