σχολείο βρυξέλλες
Ορισμένοι μαθητές της Γ’ Λυκείου κάνουν μάθημα στην ελληνική πρεσβεία

Πριν από περίπου ένα μήνα η Ν. Κεραμέως αποφάσισε να κλείσει, άνευ προειδοποίησης το Κεστεκίδειο σχολείο στις Βρυξέλλες.

Το σχολείο παραμένει κλειστό μέχρι και σήμερα, όπου οι 159 μαθητές του συνεχίζουν τα μαθήματά τους με τηλεκπαίδευση.

Το σχολείο έκλεισε για λόγους ασφαλείας, αφού το κτίριο ήταν πολύ παλιό, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ του news 24/7 η τηλεκπαίδευση που διεξάγεται δημιουργεί τεράστια προβλήματα καθημερινότητας στους γονείς των μικρότερων μαθητών.

Με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων εργάζονται σε ωράρια παράλληλα με του σχολείου, οι οικογένειες αναζητούν άλλα άτομα για να κάθονται μαζί με τα παιδιά τους στο σπίτι την ώρα της τηλεκπαίδευσης και αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό.

Προσωρινή λύση στέγασης βρέθηκε μόνο για τους εννιά μαθητές που φοιτούν στη Γ' Λυκείου και δίνουν εφέτος πανελλήνιες εξετάσεις για την είσοδό τους στα ελληνικά ΑΕΙ.

Τα μαθήματα των εν λόγω μαθητών διεξάγονται τις τελευταίες ημέρες σε αίθουσα στο κτίριο που στεγάζεται η ελληνική πρεσβεία στις Βρυξέλλες μετά από σχετική πρωτοβουλία του πρέσβη.

Γίνεται σαφές ότι για την επόμενη σχολική χρονιά θα πρέπει να βρεθεί μία πιο μόνιμη λύση, χωρίς ωστόσο να υπάρχει οτιδήποτε νεότερο σε σχέση μ' αυτό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ: Εάν πήρες ΚΑΥΑΣ κλείδωσε το επίδομα εδώ με ένα κλικ στο ΕΚΕΚ

Αυτά είναι τα ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γυμναστική
Η μουσική στο γυμναστήριο δεν είναι trend της εποχής. Είναι μια πρακτική 2.000 ετών: Ο Σωκράτης… χόρευε για να μείνει σε φόρμα!
Από τον αυλό στον Spotify: Γιατί η μουσική ήταν (και παραμένει) το καλύτερο «εργαλείο» άσκησης
Η μουσική στο γυμναστήριο δεν είναι trend της εποχής. Είναι μια πρακτική 2.000 ετών: Ο Σωκράτης… χόρευε για να μείνει σε φόρμα!