σχολείο βρυξέλλες
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ορισμένοι μαθητές της Γ’ Λυκείου κάνουν μάθημα στην ελληνική πρεσβεία

Πριν από περίπου ένα μήνα η Ν. Κεραμέως αποφάσισε να κλείσει, άνευ προειδοποίησης το Κεστεκίδειο σχολείο στις Βρυξέλλες.

Το σχολείο παραμένει κλειστό μέχρι και σήμερα, όπου οι 159 μαθητές του συνεχίζουν τα μαθήματά τους με τηλεκπαίδευση.

Το σχολείο έκλεισε για λόγους ασφαλείας, αφού το κτίριο ήταν πολύ παλιό, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ του news 24/7 η τηλεκπαίδευση που διεξάγεται δημιουργεί τεράστια προβλήματα καθημερινότητας στους γονείς των μικρότερων μαθητών.

Με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων εργάζονται σε ωράρια παράλληλα με του σχολείου, οι οικογένειες αναζητούν άλλα άτομα για να κάθονται μαζί με τα παιδιά τους στο σπίτι την ώρα της τηλεκπαίδευσης και αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό.

Προσωρινή λύση στέγασης βρέθηκε μόνο για τους εννιά μαθητές που φοιτούν στη Γ' Λυκείου και δίνουν εφέτος πανελλήνιες εξετάσεις για την είσοδό τους στα ελληνικά ΑΕΙ.

Τα μαθήματα των εν λόγω μαθητών διεξάγονται τις τελευταίες ημέρες σε αίθουσα στο κτίριο που στεγάζεται η ελληνική πρεσβεία στις Βρυξέλλες μετά από σχετική πρωτοβουλία του πρέσβη.

Γίνεται σαφές ότι για την επόμενη σχολική χρονιά θα πρέπει να βρεθεί μία πιο μόνιμη λύση, χωρίς ωστόσο να υπάρχει οτιδήποτε νεότερο σε σχέση μ' αυτό.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζωή Κωνσταντοπούλου - Άδωνις Γεωργιάδης
Κόντρα Κωνσταντοπούλου-Γεωργιάδη: «Υπάρχει μεθόδευση» - «Σας κυνηγάει η κουνιάδα της κυρίας δίπλα»
Καταγγελίες Ζωής κατά Φλωρίδη για μεθόδευση μετά από παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας – Άγριος καβγας με Άδωνι
Κόντρα Κωνσταντοπούλου-Γεωργιάδη: «Υπάρχει μεθόδευση» - «Σας κυνηγάει η κουνιάδα της κυρίας δίπλα»
πατελης
Κένυα: Έκκληση για την απελευθέρωση του Έλληνα καθηγητή Δημήτρη Πατέλη
Αντιδράσεις για τη σύλληψη 13 μελών της Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας στο Ναϊρόμπι – Καταγγελίες για καταστολή διαδηλώσεων και περιορισμό...
Κένυα: Έκκληση για την απελευθέρωση του Έλληνα καθηγητή Δημήτρη Πατέλη