ζεραρ
Ανεπιθύμητα αγγίγματα και άσεμνα σεξουαλικά σχόλια σε ηθοποιούς και τεχνικό προσωπικό

Με νέες καταγγελίες 13 γυναικών για σεξουαλική παρενόχληση βρίσκεται αντιμέτωπος ο ηθοποιός, Ζεράρ Ντεπαρντιέ (Gérard Depardieu).

Οι γυναίκες μίλησαν στον γαλλικό ερευνητικό ειδησεογραφικό ιστότοπο "Médiapart", με την έκθεση του ιστοτόπου να περιγράφει λεπτομερώς πολυάριθμες περιπτώσεις άσεμνων σχολίων και ανάρμοστων πράξεων από τον Ντεπαρντιέ σε κινηματογραφικά και τηλεοπτικά πλατό μεταξύ 2004 και 2022, όπως στα γυρίσματα των ταινιών "Big House", "Dumas" και της αστυνομικής σειράς του Netflix, "Marseille".

Σύμφωνα με την έκθεση, η συμπεριφορά του διάσημου ηθοποιού ακολουθούσε ένα κοινό μοτίβο, που περιλάμβανε ανεπιθύμητα αγγίγματα νεαρών ηθοποιών, μακιγιέρ ή τεχνικού προσωπικού, καθώς και άσεμνα σεξουαλικά σχόλια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα υπόλοιπα μέλη του συνεργείου αγνοούσαν τα περιστατικά αυτά ή απλά δικαιολογούσαν την συμπεριφορά του με τη φράση: "Δεν πειράζει, είναι απλά ο Ζεράρ!".

Οι παραγωγοί και οι σκηνοθέτες

Η "Médiapart" δήλωσε ότι επικοινώνησε με 20 παραγωγούς και σκηνοθέτες, που συμμετείχαν στις σχετικές παραγωγές, αλλά μόνο 11 απάντησαν. Από αυτούς, όλοι εκτός από έναν -τον Fabien Onteniente, σκηνοθέτη της ταινίας «Disco» του 2008- δήλωσαν ότι δεν είχαν δει ή ακούσει τίποτα απρεπές και ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την υποτιθέμενη συμπεριφορά εκείνη τη στιγμή.

Ο Onteniente, ωστόσο, δήλωσε ότι είχε προειδοποιηθεί από τον υπεύθυνο κάστινγκ, στα γυρίσματα της ταινίας "Disco", ότι ο Ντεπαρντιέ "τα έπαιρνε βαριά με τα κορίτσια". Όταν άκουσε παρόμοιους ισχυρισμούς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του "Turf", ήρθε αντιμέτωπος με τον ηθοποιό. "Του είπα: "Μην το ξαναρχίσεις αυτό, τελείωσε! Συμπεριφέρσου καλά", δήλωσε ο Onteniente.

Από την πλευρά του, ο Ντεπαρντιέ αρνήθηκε να σχολιάσει την έρευνα, αλλά, μέσω του δικηγορικού του γραφείου αρνήθηκε οποιαδήποτε εγκληματική συμπεριφορά.

Υπενθυμίζεται ότι το 2018, στον απόηχο του κινήματος #MeToo, η Γαλλίδα ηθοποιός, Charlotte Arnould, κατέθεσε μήνυση για βιασμό εναντίον του Ντεπαρντιέ.

Κατηγόρησε τον ηθοποιό, ο οποίος ήταν στενός φίλος του πατέρα της, ότι τη βίασε και της επιτέθηκε σεξουαλικά δύο φορές στην έπαυλή του στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2018, αφού πήγε σε αυτόν για συμβουλές υποκριτικής. Αν και ο ηθοποιός προσπάθησε η υπόθεση να μην φτάσει στις δικαστικές αίθουσες, τελικά δεν τα κατάφερε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εργατικό ατύχημα
Το 13ωρο απελευθερώνει...
Ας είμαστε ειλικρινείς: το 13ωρο δεν “απελευθερώνει” τον εργαζόμενο, αλλά το κεφάλαιο. Το απελευθερώνει από την υποχρέωση να προσλάβει περισσότερους...
Το 13ωρο απελευθερώνει...
Μαρία Καρυστιανού και Πάνος Ρούτσι
Κοινό αίτημα Καρυστιανού - Ρούτσι: «Να μην σβηστούν τα ονόματα των νεκρών στον Άγνωστο Στρατιώτη»
«Θα μας βρουν απέναντι αν σβήσουν τα ονόματα»: Κοινή παρέμβαση πριν την κατάθεση της τροπολογίας για τον Άγνωστο Στρατιώτη
Κοινό αίτημα Καρυστιανού - Ρούτσι: «Να μην σβηστούν τα ονόματα των νεκρών στον Άγνωστο Στρατιώτη»
epimorfotes_300_225.jpg
Στα «κάγκελα» οι εκπαιδευτικοί για τις επιμορφώσεις εκτός εργασιακού ωραρίου
Οι ψυχολόγοι και τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού ζητούν σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα και έγκαιρη ενημέρωση
Στα «κάγκελα» οι εκπαιδευτικοί για τις επιμορφώσεις εκτός εργασιακού ωραρίου
ζαχαρακη
Σοφία Ζαxαράκη: "Με πιστώσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η Γ' φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών"
με πιστώσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
Σοφία Ζαxαράκη: "Με πιστώσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η Γ' φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών"