gates tramp
Οι εικόνες του Ινδού καλλιτέχνη κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

Ένας Ινδός καλλιτέχνης αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη έφτιαξε τις εικόνες ορισμένων από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον πλανήτη, να είναι φτωχοί.

Οι εικόνες δεν άργησαν να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και να γίνουν μέσα σε λίγες ώρες viral.

Οι εντυπωσιακές εικόνες που δημιούργησε ο Ινδός καλλιτέχνης Gokul Pillai δείχνουν τα πορτρέτα των Ντόναλντ Τραμπ, Έλον Μασκ, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Γουόρεν Μπάφετ, Μπιλ Γκέιτς και Τζεφ Μπέζος ως «slumdog billionaires».

Ο καλλιτέχνης Pillai δήλωσε στη News Daily ότι χρησιμοποίησε το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης Midjourney για να δημιουργήσει τα πορτρέτα τους, ενώ παράλληλα αξιοποίησε και το photoshop.

Η έμπνευσή του, όπως σημείωσε, προήλθε από την κλασική ινδική ταινία «Slumdog Millionaire» την οποία και είδε ξανά. «Ήταν πολύ συμπτωματικό. Η ταινία διαδραματίζεται στις φτωχογειτονιές της Ινδίας και ήθελα να φτιάξω κάτι βασισμένο σε αυτό», δήλωσε ο Pillai.

«Η λέξη «εκατομμυριούχος» στον τίτλο της ταινίας και η αντιπαραβολή της με πραγματικούς δισεκατομμυριούχους, έτσι ξεκίνησε».

Στο φωτογραφικό κολάζ, ο Αμερικανός επιχειρηματίας και συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, 67 ετών, εμφανίζεται γυμνόστηθος και φορώντας μόνο ένα γκρίζο παντελόνι που έμοιαζε σαν σακί, να στέκεται έξω από μια παράγκα.

Η εικόνα του πάμφτωχου Γκέιτς, του τέταρτου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg News, έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 10.000 likes.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λαζαριδης
«Σκιές» στους διορισμούς Λαζαρίδη: Δύο φορές στο Δημόσιο με αμφισβητούμενο πτυχίο
Νέα στοιχεία φέρνουν στο φως διπλό διορισμό με τίτλο σπουδών από μη αναγνωρισμένο κολλέγιο που είχε απασχολήσει τη Δικαιοσύνη
«Σκιές» στους διορισμούς Λαζαρίδη: Δύο φορές στο Δημόσιο με αμφισβητούμενο πτυχίο
τσουνης
Αντιδράσεις για την ποινή στον στρατιώτη Ρήγα Τσούνη – Σωματεία μιλούν για φίμωση και εκφοβισμό
Φοιτητικοί και άλλοι φορείς ζητούν την άμεση ανάκληση της τιμωρίας του Ρήγα Τσούνη και καταγγέλλουν διώξεις σε βάρος στρατευμένων που εκφράζουν...
Αντιδράσεις για την ποινή στον στρατιώτη Ρήγα Τσούνη – Σωματεία μιλούν για φίμωση και εκφοβισμό
στεμ
Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς για 2η φορά στον 21ο Παγκόσμιο Τελικό του διαγωνισμού STEM Racing στη Σιγκαπούρη
«Οι μαθητές - μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς απέδειξαν ότι η θέληση και η καινοτομία δεν γνωρίζουν περιορισμούς»
Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς για 2η φορά στον 21ο Παγκόσμιο Τελικό του διαγωνισμού STEM Racing στη Σιγκαπούρη