αρχαιοι ελληνες
Μία εμπειρία, όπου κανείς μπορεί να συνυπάρξει και να ζήσει μαζί με τους αρχαίους Έλληνες

Υπάρχει μία έκθεση και ένας χώρος, όπου μπορεί κανείς να βιώσει το πώς ζούσαν οι αρχαίοι Έλληνες και τι συνέβαινε στην καθημερινότητά τους. Η συγκεκριμένη έκθεση συνδέεται άμεσα με τον όρο eXtended Reality.

Με τον όρο eXtended Reality, «εκτεταμένη πραγματικότητα», αναφερόμαστε σε όλα τα πραγματικά, εικονικά και συνδυασμένα περιβάλλοντα και τις αλληλεπιδράσεις ανθρώπου-μηχανής που παράγονται από την τεχνολογία των υπολογιστών και τις φορητές συσκευές.

Ουσιαστικά είναι σαν την εικονική πραγματικότητα, ωστόσο αυτή τη φορά ο άνθρωπος μπορεί να αλληλοεπιδρά με τους άλλους ανθρώπους ή/και μηχανές που βρίσκονται μαζί του, ενώ μπορεί και να κινείται ελεύθερος σε έναν χώρο της εικονικής πραγματικότητας, ο οποίος έχει εξ ολοκλήρου δημιουργηθεί σε υπολογιστή.

Η χρήση της εκτεταμένης πραγματικότητας (eXtended Reality) που έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο αναμένεται τα επόμενα χρόνια να φέρει την επανάσταση σε διάφορους κλάδους. Από τη βιομηχανία και την πυρόσβεση, μέχρι τον πολιτισμό και την εκπαίδευση.

αρχαιοι ελληνες

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα BRIDGES βρίσκεται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Εκεί φτιάχνεται μέσα από ένα μηχάνημα, ολόκληρο το πρόγραμμα της εικονικής πραγματικότητας.

Υπάρχει ο εξοπλισμός, ο οποίος αποτελείται από έναν υπολογιστή σαν σακίδιο και γυαλιά εικονικής πραγματικότητας. Εκεί, όταν έρθει η ώρα μεταμορφώνεσαι σαν ένας αρχαίος Έλληνας.

Το ταξίδι συνεχίζεται μέσα από σπίτια, πολέμους, περιπέτειες και ο «εικονικός» ήρωας κάνει ότι κάνεις και εσύ ο ίδιος. Μάλιστα, μπορεί κανείς να παίξει μαζί με τους φίλους του ταυτόχρονα και να πάρουν όλοι μέρος στη περιπέτεια.

Η εμπειρία αυτή κρατάει 20 λεπτά και οι υπεύθυνοι για να στήσουν όλο αυτό το πρόγραμμα βασίστηκαν σε ιστορικά γεγονότα και αρχαιολόγους, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο πειστική.

ΠΗΓΗ: IN.GR

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

filologoi_1.jpg
Πόλεμοι, λιτότητα και ερείπια στο Δημόσιο Σχολείο: Οι φιλόλογοι καταγγέλλουν την πολιτική υποβάθμισης
Μόνο οι αγώνες θα φέρουν τη λύση, δηλώνει η Ένωση, καταγγέλλοντας την υποβάθμιση σχολείων, νοσοκομείων και την απουσία μέτρων ασφάλειας στους χώρους...
Πόλεμοι, λιτότητα και ερείπια στο Δημόσιο Σχολείο: Οι φιλόλογοι καταγγέλλουν την πολιτική υποβάθμισης
taksi
Το κρυφό πρόσωπο της ελληνικής εκπαίδευσης: Απόφοιτος μιλά για τις απάτες του εκπαιδευτικού συστήματος
Σφοδρές καταγγελίες για το εκπαιδευτικό σύστημα από απόφοιτο Λυκείου: «Η παιδεία έχει εκφυλιστεί σε αποστήθιση και εξετασιοκεντρικότητα»
Το κρυφό πρόσωπο της ελληνικής εκπαίδευσης: Απόφοιτος μιλά για τις απάτες του εκπαιδευτικού συστήματος