αρχαιοι ελληνες
Μία εμπειρία, όπου κανείς μπορεί να συνυπάρξει και να ζήσει μαζί με τους αρχαίους Έλληνες

Υπάρχει μία έκθεση και ένας χώρος, όπου μπορεί κανείς να βιώσει το πώς ζούσαν οι αρχαίοι Έλληνες και τι συνέβαινε στην καθημερινότητά τους. Η συγκεκριμένη έκθεση συνδέεται άμεσα με τον όρο eXtended Reality.

Με τον όρο eXtended Reality, «εκτεταμένη πραγματικότητα», αναφερόμαστε σε όλα τα πραγματικά, εικονικά και συνδυασμένα περιβάλλοντα και τις αλληλεπιδράσεις ανθρώπου-μηχανής που παράγονται από την τεχνολογία των υπολογιστών και τις φορητές συσκευές.

Ουσιαστικά είναι σαν την εικονική πραγματικότητα, ωστόσο αυτή τη φορά ο άνθρωπος μπορεί να αλληλοεπιδρά με τους άλλους ανθρώπους ή/και μηχανές που βρίσκονται μαζί του, ενώ μπορεί και να κινείται ελεύθερος σε έναν χώρο της εικονικής πραγματικότητας, ο οποίος έχει εξ ολοκλήρου δημιουργηθεί σε υπολογιστή.

Η χρήση της εκτεταμένης πραγματικότητας (eXtended Reality) που έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο αναμένεται τα επόμενα χρόνια να φέρει την επανάσταση σε διάφορους κλάδους. Από τη βιομηχανία και την πυρόσβεση, μέχρι τον πολιτισμό και την εκπαίδευση.

αρχαιοι ελληνες

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα BRIDGES βρίσκεται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Εκεί φτιάχνεται μέσα από ένα μηχάνημα, ολόκληρο το πρόγραμμα της εικονικής πραγματικότητας.

Υπάρχει ο εξοπλισμός, ο οποίος αποτελείται από έναν υπολογιστή σαν σακίδιο και γυαλιά εικονικής πραγματικότητας. Εκεί, όταν έρθει η ώρα μεταμορφώνεσαι σαν ένας αρχαίος Έλληνας.

Το ταξίδι συνεχίζεται μέσα από σπίτια, πολέμους, περιπέτειες και ο «εικονικός» ήρωας κάνει ότι κάνεις και εσύ ο ίδιος. Μάλιστα, μπορεί κανείς να παίξει μαζί με τους φίλους του ταυτόχρονα και να πάρουν όλοι μέρος στη περιπέτεια.

Η εμπειρία αυτή κρατάει 20 λεπτά και οι υπεύθυνοι για να στήσουν όλο αυτό το πρόγραμμα βασίστηκαν σε ιστορικά γεγονότα και αρχαιολόγους, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο πειστική.

ΠΗΓΗ: IN.GR

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΔΩΡΕΑΝ ενοικια για 3 χρόνια: Πρόγραμμα σε 46 δήμους (αιτήσεις)

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα