αρχαιοι ελληνες
Μία εμπειρία, όπου κανείς μπορεί να συνυπάρξει και να ζήσει μαζί με τους αρχαίους Έλληνες

Υπάρχει μία έκθεση και ένας χώρος, όπου μπορεί κανείς να βιώσει το πώς ζούσαν οι αρχαίοι Έλληνες και τι συνέβαινε στην καθημερινότητά τους. Η συγκεκριμένη έκθεση συνδέεται άμεσα με τον όρο eXtended Reality.

Με τον όρο eXtended Reality, «εκτεταμένη πραγματικότητα», αναφερόμαστε σε όλα τα πραγματικά, εικονικά και συνδυασμένα περιβάλλοντα και τις αλληλεπιδράσεις ανθρώπου-μηχανής που παράγονται από την τεχνολογία των υπολογιστών και τις φορητές συσκευές.

Ουσιαστικά είναι σαν την εικονική πραγματικότητα, ωστόσο αυτή τη φορά ο άνθρωπος μπορεί να αλληλοεπιδρά με τους άλλους ανθρώπους ή/και μηχανές που βρίσκονται μαζί του, ενώ μπορεί και να κινείται ελεύθερος σε έναν χώρο της εικονικής πραγματικότητας, ο οποίος έχει εξ ολοκλήρου δημιουργηθεί σε υπολογιστή.

Η χρήση της εκτεταμένης πραγματικότητας (eXtended Reality) που έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο αναμένεται τα επόμενα χρόνια να φέρει την επανάσταση σε διάφορους κλάδους. Από τη βιομηχανία και την πυρόσβεση, μέχρι τον πολιτισμό και την εκπαίδευση.

αρχαιοι ελληνες

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα BRIDGES βρίσκεται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Εκεί φτιάχνεται μέσα από ένα μηχάνημα, ολόκληρο το πρόγραμμα της εικονικής πραγματικότητας.

Υπάρχει ο εξοπλισμός, ο οποίος αποτελείται από έναν υπολογιστή σαν σακίδιο και γυαλιά εικονικής πραγματικότητας. Εκεί, όταν έρθει η ώρα μεταμορφώνεσαι σαν ένας αρχαίος Έλληνας.

Το ταξίδι συνεχίζεται μέσα από σπίτια, πολέμους, περιπέτειες και ο «εικονικός» ήρωας κάνει ότι κάνεις και εσύ ο ίδιος. Μάλιστα, μπορεί κανείς να παίξει μαζί με τους φίλους του ταυτόχρονα και να πάρουν όλοι μέρος στη περιπέτεια.

Η εμπειρία αυτή κρατάει 20 λεπτά και οι υπεύθυνοι για να στήσουν όλο αυτό το πρόγραμμα βασίστηκαν σε ιστορικά γεγονότα και αρχαιολόγους, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο πειστική.

ΠΗΓΗ: IN.GR

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα