Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από επίθεση του Ισλαμικού Κράτους σε πετρελαιοπηγή στην ανατολική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η επίθεση αυτή είχε ως στόχο λεωφορεία που μετέφεραν τους εργαζόμενους στην πετρελαιοπηγή του Αλ Ταΐμ, στο Ντέιρ Εζόρ, μια περιοχή της ερήμου όπου οπισθοχώρησαν οι τζιχαντιστές αφού εκδιώχθηκαν από τα προπύργιά τους στη Συρία το 2019.
Η επίθεση
«Βόμβες εξερράγησαν καθώς περνούσαν τα λεωφορεία, τα οποία στη συνέχεια έγιναν στόχος πυρών», είπε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.
Νωρίτερα, το συριακό πρακτορείο SANA μετέδωσε ότι δέκα εργάτες σκοτώθηκαν και τουλάχιστον δύο τραυματίστηκαν.
Σύμφωνα με τον υπουργό Πετρελαίου της Συρίας, τον Μπασάμ Τομέ, το ένα από τα λεωφορεία χτυπήθηκε από ρουκέτα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ιστορική νίκη στο Τζόκερ: 19,89 εκατομμύρια ευρώ σε έναν παίκτη με μόνο 5 ευρώ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ