Εκρήξεις στο Κίεβο
Σοβαρά προβλήματα πιθανολογείται ότι θα αντιμετωπίσει το Κίεβο, με τον δήμαρχο της πόλης να καλεί τους πολίτες να μαζέψουν νερό, τρόφιμα και ζεστά ρούχα

Αυξάνονται οι φόβοι για ολικό μπλακάουτ στο Κίεβο, με τον δήμαρχο να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και να καλεί τους πολίτες να είναι προετοιμασμένοι.

Ο δήμαρχος του Κιέβου κάλεσε σήμερα τους κατοίκους της ουκρανικής πρωτεύουσας να μαζέψουν αποθέματα νερού, τροφίμων και ζεστά ρούχα, για την περίπτωση ολικού μπλακάουτ λόγω των ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών.

Εάν μπορούν, οι κάτοικοι θα πρέπει να σκεφθούν το ενδεχόμενο να πάνε να μείνουν σε φίλους τους στα περίχωρα της πόλης, τόνισε.

Φόβοι για ολικό μπλακάουτ

Ο Βιτάλι Κλίτσκο προειδοποίησε ότι η θερμοκρασία μέσα στα σπίτια μπορεί να πέσει απότομα εάν σημειωθεί μπλακάουτ και καταστραφούν οι υποδομές, αν δεν υπάρχει καθόλου ηλεκτρικό, νερό, αποχέτευση και θέρμανση.

«Η θερμοκρασία στα διαμερίσματα μπορεί να μην διαφέρει πολύ από εκείνη στο ύπαιθρο», είπε ο πρώην πρωταθλητής της πυγμαχίας σε ένα φόρουμ για την ασφάλεια που οργανώθηκε στο Κίεβο. Σήμερα στην πρωτεύουσα το θερμόμετρο έδειχνε -4 βαθμούς Κελσίου. «Κάνω έκκληση στους ανθρώπους (…) να έχουν απόθεμα νερού, πόσιμου νερού, τροφίμων μακράς διάρκειας, ζεστών ρούχων».

Πολλοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας σε όλη την Ουκρανία διέκοψαν τη λειτουργία τους αυτήν την εβδομάδα, μετά τις πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας.

Ο Κλίτσκο προέτρεψε όσους μπορούν να μείνουν προσωρινά σε σπίτια φίλων ή συγγενών στα περίχωρα του Κιέβου.

Οι αρχές του Κιέβου έχουν οργανώσει 430 χώρους όπου οι άνθρωποι μπορούν να ζεσταθούν και να φορτίσουν τα κινητά τηλέφωνά τους, όμως ο δήμαρχος εξήγησε ότι ο αριθμός αυτός δεν αρκεί για μια πόλη 3,5 εκατομμυρίων κατοίκων. «Ούτε 500 χώροι δεν θα έφταναν, ακόμη και 5.000 θα ήταν πολύ λίγοι», τόνισε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ektakto
Κακοκαιρία - SOS για την Αττική: Έρχεται βροχή δύο μηνών μέσα σε ένα απόγευμα
Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για την κακοκαιρία: Εκτάκτως στην Κατηγορία 5 (ακραία) η καταιγίδα – Συναγερμός για την Αττική
Κακοκαιρία - SOS για την Αττική: Έρχεται βροχή δύο μηνών μέσα σε ένα απόγευμα
υποτροφίες
Ίδρυμα «Μιχαήλ Λάσκαρη»: 120 υποτροφίες για δωρεάν εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας
Υποτροφίες Μιχαήλ Λάσκαρη 2026-2027: Δωρεάν μαθήματα Αγγλικών και βιβλία για 120 δικαιούχους – Κριτήρια και προθεσμίες
Ίδρυμα «Μιχαήλ Λάσκαρη»: 120 υποτροφίες για δωρεάν εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας
Λιμενικό
Προκαταρκτικές εξετάσεις Σχολών Λιμενικού Σώματος 2026: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι
Οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση και όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από Δευτέρα 26/01/2026 έως...
Προκαταρκτικές εξετάσεις Σχολών Λιμενικού Σώματος 2026: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι