ergasia εργασία, εργαζόμενοι, τραπέζι
Το μήνυμα για τις απολύσεις

Μεγάλη εταιρεία επίπλων στις ΗΠΑ απέλυσε και τους 2.700 υπαλλήλους της, την ώρα που… κοιμόντουσαν. Οι υπεύθυνοι έστειλαν στους εργαζομένους μηνύματα και email, ζητώντας τους να μην έρθουν στη δουλειά την επόμενη μέρα.

Οι μαζικές απολύσεις την Τρίτη από την United Furniture Industries, η οποία κατασκευάζει οικονομικούς καναπέδες και ξαπλώστρες, άφησε χιλιάδες υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων οδηγών φορτηγών και εργατών εργοστασίων στη Βόρεια Καρολίνα, τον Μισισιπή και την Καλιφόρνια, άνεργους μόλις δύο ημέρες πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Το μήνυμα για τις απολύσεις

«Κατόπιν εντολής του διοικητικού συμβουλίου… με λύπη σας ενημερώνουμε ότι λόγω απρόβλεπτων επιχειρηματικών συνθηκών, η εταιρεία αναγκάστηκε να λάβει τη δύσκολη απόφαση να τερματίσει την απασχόληση όλων των εργαζομένων της, άμεσα, με ισχύ στις 21 Νοεμβρίου» ανέφερε η εταιρεία σε μηνύματα προς τους εργαζόμενους.

«Εξαιρούνται οι οδηγοί που βρίσκονται ήδη στους δρόμους για παραδόσεις. Η απόλυσή σας από την εταιρεία αναμένεται να είναι μόνιμη».

Οι οδηγοί ενημερώθηκαν ότι θα πληρωθούν για το υπόλοιπο της εβδομάδας και ότι θα πρέπει να «επιστρέψουν αμέσως τον εξοπλισμό, το απόθεμα και τα έγγραφα παράδοσης», σύμφωνα με το μήνυμα που εστάλη.

Ένας οδηγός φορτηγού της United Furniture Industries συνελήφθη στην κομητεία Monroe της Μις, επειδή υπήρχαν υποψίες ότι έβγαλε έπιπλα από ένα φορτηγό αφού απολύθηκε από την εταιρεία, σύμφωνα με την Daily Press.

Δεν είναι σαφές γιατί η εταιρεία, που έχει παρουσία στον χώρο του επίπλου εδώ και δύο δεκαετίες, διέκοψε τις δραστηριότητές της τόσο ξαφνικά. Πάντως, το καλοκαίρι είχε απολύσει τον διευθύνοντα σύμβουλο, τον οικονομικό διευθυντή και τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο πωλήσεων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα FurnitureToday.com. Αρκετές εβδομάδες αργότερα, περίπου 500 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους σε διάφορες πόλεις όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις της εταιρείας.

«Ελάτε μόνο για να μαζέψετε τα πράγματά σας»

Οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν την Τρίτη ενημερώθηκαν ότι μπορούσαν να πάνε στους χώρους εργασίας τους για να «μαζέψουν τα υπάρχοντά τους», δήλωσε εκπρόσωπος της UFI στο Freightwaves.com.

Ένας απολυμένος εργαζόμενος δήλωσε: «Δεν είναι δίκαιο για τους εργάτες που δούλεψαν τόσο σκληρά. Δεν είναι δίκαιο για τη μητέρα που μόλις γέννησε το παιδί της να αναρωτιέται αν έχει ασφάλεια υγείας για να το καλύψει. Δεν είναι δίκαιο για την καρκινοπαθή να σκέφτεται πως θα πληρώσει τις χημειοθεραπείες της».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

brontados_1o_dhmotiko_sxoleio
Τιμώντας τις αφανείς μητέρες της Χίου: Μια συγκινητική ιστορία καλοσύνης, σιωπηλού ηρωισμού και ελπίδας.
Την ιστορία την γράφουν οι νικητές. Αλλά και οι ηττημένοι εκδικούνται. Σε αυτή την εκδίκηση οφείλεται και η ανάδειξη της μνήμης.
Τιμώντας τις αφανείς μητέρες της Χίου: Μια συγκινητική ιστορία καλοσύνης, σιωπηλού ηρωισμού και ελπίδας.
ηρακλής
Εκπληκτικό! Βρέθηκε αρχαίο άγαλμα του Ηρακλή κατά τη διάρκεια εργασιών σε σωλήνες αποχέτευσης
“Μπορούμε σίγουρα να το αναγνωρίσουμε ως μια φιγούρα που αντιπροσωπεύει τον Ηρακλή”
Εκπληκτικό! Βρέθηκε αρχαίο άγαλμα του Ηρακλή κατά τη διάρκεια εργασιών σε σωλήνες αποχέτευσης