verolino
Γερμανία: Συναγερμός από την Πολιτική Προστασία

Για συνεχή μπλακ άουτ προειδοποίησε ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, Ραλφ Τίσλερ κάνοντας λόγο για για εκτεταμένες διακοπές ρεύματος στη Γερμανία, ήδη από τον Γενάρη του 2023, προειδοποιώντας τους συμπατριώτες του για δύσκολο χειμώνα.

Ειδικότερα, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα "Die Welt", ο Τίσλερ ζήτησε από όσους έχουν τη δυνατότητα να έχουν σε ετοιμότητα τις γεννήτριες, ώστε να μην διακοπεί και το τηλεφωνικό δίκτυο, ενώ αναφέρθηκε και στα πολεμικά καταφύγια.

Στο δικό του σπίτι, όπως είπε, έχει ήδη αποθηκεύσει νερό, όπως και πολλά κιβώτια με κονσέρβες, αρκετά για 10 ημέρες.

Πρόσθεσε δε πως εκτός από τις προμήθειες, πάνω απ’ όλα χρειάζεται ένα ραδιόφωνο που λειτουργεί με μπαταρία και κεριά, όπως και τα πιο σημαντικά προσωπικά έγγραφα διαθέσιμα για περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Το κράτος και οι εταιρείες, οι οποίες εν πολλοίς βρίσκονται στα χέρια του ιδιωτικού τομέα πρέπει να συνεργαστούν στενότερα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Για παράδειγμα, όπως είπε, είναι απαραίτητη η προστασία των εγκαταστάσεων από διακοπές ρεύματος με γεννήτριες έκτακτης ανάγκης. Εάν η παροχή ρεύματος διακοπεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τότε το σταθερό δίκτυο θα διακοπεί και άρα κάποια στιγμή δεν θα μπορεί κανείς πλέον να φορτίσει το κινητό του τηλέφωνο. Αλλά πριν από αυτό, το τηλεφωνικό δίκτυο στο σύνολό του μπορεί να πέσει, επειδή οι κεραίες μετάδοσης χρειάζονται ηλεκτρική ενέργεια – η οποία δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη. "Τότε οι άνθρωποι δεν θα είναι πλέον προσβάσιμοι" ξεκαθάρισε ο Τίσλερ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΟΕ
ΔΟΕ Ημερίδα: «Δημογραφικό πρόβλημα: Κοινωνικές και εκπαιδευτικές παράμετροι. Κριτικές προσεγγίσεις, εκπαιδευτικές διεκδικήσεις».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη 25 Φεβρουαρίου 2026 και ώρα 9:00-15:00
ΔΟΕ Ημερίδα: «Δημογραφικό πρόβλημα: Κοινωνικές και εκπαιδευτικές παράμετροι. Κριτικές προσεγγίσεις, εκπαιδευτικές διεκδικήσεις».
ATM, επιδόματα, voucher
ΟΠΕΚΑ: «Σάρωμα» σε επιδόματα και voucher με το Εθνικό Μητρώο – Ποιοι χάνουν τις παροχές
Ποιοι χάνουν οριστικά τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ – Τα νέα τεκμήρια που «πετούν» εκτός χιλιάδες δικαιούχους
ΟΠΕΚΑ: «Σάρωμα» σε επιδόματα και voucher με το Εθνικό Μητρώο – Ποιοι χάνουν τις παροχές