ειδικη αγωγή
σχολείο
Νέες προειδοποιήσεις για βόμβα σε πάνω από 200 σχολεία του Βελιγραδίου - Οι αποστολείς των μηνυμάτων εντοπίζονται στο εξωτερικό - Για πιέσεις επειδή δεν επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία, κάνει λόγο η πρωθυπουργός

Περισσότερα από 200 σχολεία στο Βελιγράδι δέχθηκαν σήμερα το πρωί προειδοποίηση για βόμβα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, 148 σχολεία της Βασικής εκπαίδευσης και 66 σχολεία της Μέσης εκπαίδευσης έλαβαν μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που προειδοποιούσαν για βόμβα.

Όλα αυτά τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αφού, βάσει του ισχύοντος πρωτοκόλλου, κάθε τέτοιου είδους απειλή εκλαμβάνεται ως υπαρκτή και απαιτείται να ερευνηθεί ο χώρος από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ανάλογο φαινόμενο είχαμε και στις 16 Μαΐου, όταν προειδοποιήσεις για βόμβα δέχθηκαν 97 σχολεία του Βελιγραδίου.

Τους τελευταίους τρεις μήνες υπήρξαν περίπου 1.250 προειδοποιήσεις για τοποθέτηση βόμβας σε σχολεία, νοσοκομεία, κυβερνητικά κτήρια, δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά κέντρα, αλλά και σε γέφυρες. Οι αποστολείς των ηλεκτρονικών μηνυμάτων είναι αδύνατον να εντοπιστούν, αφού η αποστολή των μηνυμάτων γίνεται με κρυπτογράφηση μέσω δικτύων διακομιστών από διάφορες χώρες του κόσμου. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από τις σερβικές αρχές, μόνο οχτώ μηνύματα στάλθηκαν από τη Σερβία και οι αποστολείς συνελήφθησαν ενώ τα άλλα μηνύματα φέρεται να έχουν σταλεί από το εξωτερικό.

Η σερβική αστυνομία ζήτησε την βοήθεια της Ιντερπόλ για να μπορέσει να εντοπίσει τους αποστολείς των απειλητικών μηνυμάτων. Η πρωθυπουργός της Σερβίας 'Ανα Μπρνάμπιτς δήλωσε πρόσφατα ότι οι προειδοποιήσεις για βόμβα έχουν σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία και κυρίως με το γεγονός ότι η Σερβία δεν επέβαλε κυρώσεις κατά της Ρωσίας. «Πρόκειται για έναν 'ειδικό πόλεμο' που γίνεται κατά της Σερβίας.

Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν επέβαλε κυρώσεις στην Ρωσία και οι πιέσεις από το εξωτερικό γίνονται όλο και πιο έντονες», δήλωσε πριν από δύο εβδομάδες η κ. Μπρνάμπιτς σχολιάζοντας το γεγονός.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τραγική η κατάσταση στην Κέρκυρα για τους Εκπαιδευτικούς με την εξεύρεση κατοικίας

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών χωρίς Speaking - Έκθεση σε 1 ημέρα: Υπάρχει και σαρώνει το ενδιαφέρον

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ειδικηαγωγή
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΜΕΣΩ ΤΟΥ ALFAVITA.GR συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και διεκδίκησε υποτροφία στο μοριοδοτούμενο ΠΜΣ της Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και...
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων
ΠΑΣΑΔ: Ζητά καταγραφή των αδειών των νεοδιόριστων και προσμέτρησή τους για την Α' φάση προσλήψεων αναπληρωτών
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων