pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
«Εκτιμάται ότι το 60-80% του πληθυσμού της ΕΕ έχει περάσει Covid-19 μέχρι σήμερα»

Το 60-80% του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτιμάται ότι έχει προσβληθεί από κορονοϊό από την έναρξη της πανδημίας, όπως έκανε γνωστό την Τετάρτη 28 Απριλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), τα καταγεγραμμένα κρούσματα καλύπτουν γύρω στο 30% του ευρωπαϊκού πληθυσμού, ωστόσο ο πραγματικός αριθμός φαίνεται πως μπορεί να φτάνει έως και τα 350 εκατομμύρια κρούσματα, νούμερο που αντιστοιχεί στο 77% των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Εκτιμάται ότι το 60-80% του πληθυσμού της ΕΕ έχει περάσει Covid-19 μέχρι σήμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά η επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η εκτίμηση για τον πραγματικό απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού έρχεται την ώρα που οι Βρυξέλλες ετοιμάζονται για τη φάση «συνύπαρξης» με τον ιό, μετά την περίοδο επείγουσας κατάστασης.

Στη νέα φάση, η καταγραφή όλων των κρουσμάτων δεν θεωρείται πλέον απαραίτητη και οι έλεγχοι θα γίνουν πιο στοχευμένοι, ανέφερε Σ. Κυριακίδου.

Η πανδημία του κορονοϊού δεν έχει τελειώσει

Στη νέα φάση της πανδημίας, και για να περάσουμε από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε έναν πιο βιώσιμο τρόπο, ο συντονισμός θα είναι, για άλλη μια φορά, απαραίτητος. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή καλεί τα κράτη μέλη να λάβουν μέτρα πριν από το φθινόπωρο για να εξασφαλίσουν επαγρύπνηση και συνεχή συντονισμό της ετοιμότητας και της ανταπόκρισης στον τομέα της υγείας.

Παραμένοντας σε εγρήγορση κατά τη μετάβαση από την οξεία φάση της COVID-19

Τα τρέχοντα χαμηλότερα επίπεδα μόλυνσης από την COVID-19 προσφέρουν στα κράτη μέλη την ευκαιρία να ενισχύσουν την επιτήρησή τους, τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και τη συνολική ετοιμότητά τους για πανδημία. Ειδικότερα, η Επιτροπή καλεί τα κράτη μέλη για τα εξής:

• Εντατικοποίηση του εμβολιασμού και των ενισχυτικών δόσεων, λαμβάνοντας υπόψη την ταυτόχρονη κυκλοφορία της COVID-19 και της εποχικής γρίπης.

• Δημιουργία ολοκληρωμένων συστημάτων επιτήρησης που δεν βασίζονται πλέον στον εντοπισμό και την αναφορά όλων των περιπτώσεων COVID-19, αλλά στη λήψη αξιόπιστων και αντιπροσωπευτικών εκτιμήσεων.

• Συνέχιση στοχευμένων τεστ και αλληλούχισης επαρκών δειγμάτων για την ακριβή εκτίμηση της κυκλοφορίας της παραλλαγής και την ανίχνευση νέων παραλλαγών.

• Επένδυση στην ανάκαμψη των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης και αξιολόγηση των ευρύτερων επιπτώσεων της πανδημίας στην υγεία, συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής υγείας και των καθυστερήσεων στις θεραπείες και τη φροντίδα.

• Συνέχιση του συντονισμού των κανόνων για τη διασφάλιση δωρεάν και ασφαλών ταξιδιών, τόσο εντός της ΕΕ όσο και με διεθνείς εταίρους.

• Υποστήριξη της ανάπτυξης της επόμενης γενιάς εμβολίων και θεραπειών..

• Εντατικοποίηση της καταπολέμησης της παραπληροφόρησης και της παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια κατά της COVID-19.

• Επιτάχυνση της ψηφιοποίησης σε θέματα υγείας και της παγκόσμιας διάστασης της καταπολέμησης της COVID-19

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

1000 ευρώ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε 80000 ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα