apple
Εργαζόμενοι σε κατάστημα της Apple στη Νέα Υόρκη ξεκίνησαν διαδικασία με στόχο την ίδρυση συνδικάτου, μετά τους συναδέλφους τους σε Amazon και Starbucks

Εργαζόμενοι στο κατάστημα της Apple που βρίσκεται στον σταθμό Grand Central της Νέας Υόρκης ξεκίνησαν τη διαδικασία για την ίδρυση συνδικάτου, το οποίο, αν τα καταφέρουν θα είναι το πρώτο που δημιουργούν υπάλληλοι της εταιρείας αυτής στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ιστότοπο των ίδιων των εργαζομένων.

Υπό το σύνθημα «Fruit Stand Workers United» η ομάδα αυτή των εργαζομένων έχει αρχίσει τη συγκέντρωση υπογραφών: πρέπει να πείσουν τουλάχιστον το 30% των υπαλλήλων του καταστήματος για να ζητήσουν επισήμως τη διοργάνωση ψηφοφορίας με θέμα την ίδρυση συνδικάτου.

Οι εργαζόμενοι συνδέονται με το συνδικάτο Workers United, υπό το οποίο οργανώθηκαν τους τελευταίους μήνες πολλοί υπάλληλοι καταστημάτων Starbucks.

«Το Grand Central είναι ένα εκπληκτικό κατάστημα με μοναδικές συνθήκες εργασίας που καθιστούν απαραίτητη την ίδρυση συνδικάτου το οποίο θα εγγυηθεί ότι η ομάδα μας θα έχει το καλύτερο δυνατό επίπεδο ζωής σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις μεταξύ της πανδημίας covid-19 και της πρωτόγνωρης για τη γενιά μας ανόδου των τιμών», έγραψαν στον ιστότοπο.

Η ομάδα των εργαζομένων δηλώνει ότι επιθυμεί προς το παρόν να μην αποκαλύψει την ταυτότητα αυτών που ανέλαβαν την πρωτοβουλία.

Αν πετύχουν τον στόχο τους, οι εργαζόμενοι σε αυτό το κατάστημα της Apple θα ακολουθήσουν αυτούς σε καταστήματα Starbucks και σε αποθήκες της Amazon που αποφάσισαν να συνδικαλιστούν.

Σύμφωνα με την Washington Post, η οποία επικαλείται εργαζόμενους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους καθώς φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους, υπάλληλοι σε τουλάχιστον άλλα τρία καταστήματα της Apple στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει αντίστοιχες διαδικασίες για την ίδρυση συνδικάτου.

Μετά την ίδρυση συνδικάτου σε δύο καφέ των Starbucks τον Δεκέμβριο στο Μπάφαλο, στις βόρειες ΗΠΑ, οι εργαζόμενοι σε περισσότερα από 160 άλλα καταστήματα της αλυσίδας έχουν καταθέσει αιτήσεις για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας με το ίδιο αίτημα.

Στη Νέα Υόρκη οι εργαζόμενοι σε αποθήκη της Amazon έκαναν την έκπληξη στις αρχές του μήνα ψηφίζοντας υπέρ της δημιουργίας του πρώτου συνδικάτου υπαλλήλων του κολοσσού του διαδικτυακού εμπορίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε - Τι αλλάζει

Το νέο σήμα που μπαίνει στους δρόμους – Τι σημαίνει η πινακίδα με το λουλούδι;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νεος κανει σεμινάριο σε Python και big data analytics
Τα πιο ισχυρά Πιστοποιητικά από ΑΕΙ σε Python και Big Data Analytics στην Ελλάδα
Ποιο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα πιστοποιεί νέους σε Python και Big Data Analytics εξ αποστάεως. Τα πιο δημοφιλή πιστοποιητικά που ανοίγουν...
Τα πιο ισχυρά Πιστοποιητικά από ΑΕΙ σε Python και Big Data Analytics στην Ελλάδα
March to Gaza
March to Gaza: Στο στόχαστρο των αιγυπτιακών αρχών η αποστολή – Συλλήψεις και αποκλεισμοί στο Κάιρο
March to Gaza: Διαλύθηκε υπό την πίεση της αστυνομίας η συνέλευση της ελληνικής αποστολής
March to Gaza: Στο στόχαστρο των αιγυπτιακών αρχών η αποστολή – Συλλήψεις και αποκλεισμοί στο Κάιρο