apple
Εργαζόμενοι σε κατάστημα της Apple στη Νέα Υόρκη ξεκίνησαν διαδικασία με στόχο την ίδρυση συνδικάτου, μετά τους συναδέλφους τους σε Amazon και Starbucks

Εργαζόμενοι στο κατάστημα της Apple που βρίσκεται στον σταθμό Grand Central της Νέας Υόρκης ξεκίνησαν τη διαδικασία για την ίδρυση συνδικάτου, το οποίο, αν τα καταφέρουν θα είναι το πρώτο που δημιουργούν υπάλληλοι της εταιρείας αυτής στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ιστότοπο των ίδιων των εργαζομένων.

Υπό το σύνθημα «Fruit Stand Workers United» η ομάδα αυτή των εργαζομένων έχει αρχίσει τη συγκέντρωση υπογραφών: πρέπει να πείσουν τουλάχιστον το 30% των υπαλλήλων του καταστήματος για να ζητήσουν επισήμως τη διοργάνωση ψηφοφορίας με θέμα την ίδρυση συνδικάτου.

Οι εργαζόμενοι συνδέονται με το συνδικάτο Workers United, υπό το οποίο οργανώθηκαν τους τελευταίους μήνες πολλοί υπάλληλοι καταστημάτων Starbucks.

«Το Grand Central είναι ένα εκπληκτικό κατάστημα με μοναδικές συνθήκες εργασίας που καθιστούν απαραίτητη την ίδρυση συνδικάτου το οποίο θα εγγυηθεί ότι η ομάδα μας θα έχει το καλύτερο δυνατό επίπεδο ζωής σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις μεταξύ της πανδημίας covid-19 και της πρωτόγνωρης για τη γενιά μας ανόδου των τιμών», έγραψαν στον ιστότοπο.

Η ομάδα των εργαζομένων δηλώνει ότι επιθυμεί προς το παρόν να μην αποκαλύψει την ταυτότητα αυτών που ανέλαβαν την πρωτοβουλία.

Αν πετύχουν τον στόχο τους, οι εργαζόμενοι σε αυτό το κατάστημα της Apple θα ακολουθήσουν αυτούς σε καταστήματα Starbucks και σε αποθήκες της Amazon που αποφάσισαν να συνδικαλιστούν.

Σύμφωνα με την Washington Post, η οποία επικαλείται εργαζόμενους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους καθώς φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους, υπάλληλοι σε τουλάχιστον άλλα τρία καταστήματα της Apple στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει αντίστοιχες διαδικασίες για την ίδρυση συνδικάτου.

Μετά την ίδρυση συνδικάτου σε δύο καφέ των Starbucks τον Δεκέμβριο στο Μπάφαλο, στις βόρειες ΗΠΑ, οι εργαζόμενοι σε περισσότερα από 160 άλλα καταστήματα της αλυσίδας έχουν καταθέσει αιτήσεις για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας με το ίδιο αίτημα.

Στη Νέα Υόρκη οι εργαζόμενοι σε αποθήκη της Amazon έκαναν την έκπληξη στις αρχές του μήνα ψηφίζοντας υπέρ της δημιουργίας του πρώτου συνδικάτου υπαλλήλων του κολοσσού του διαδικτυακού εμπορίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μυστικά για να μην τσαλακώνονται πολύ τα ρούχα στο πλυντήριο
Πώς να πλύνετε τα παπούτσια στο πλυντήριο χωρίς να τα καταστρέψετε
Μπορείτε να πλύνετε τα παπούτσια σας στο πλυντήριο – αρκεί να γνωρίζετε ποια επιτρέπονται, πώς να τα προετοιμάσετε και τι να αποφύγετε
Πώς να πλύνετε τα παπούτσια στο πλυντήριο χωρίς να τα καταστρέψετε
πρότυπα σχολεία, μαθητές, τάξη, σχολείο
Αύριο η κλήρωση για την εισαγωγή στα Πειραματικά σχολεία, το σαββατοκύριακο οι εξετάσεις για Πρότυπα και Ωνάσεια
Αναλυτικός οδηγός για γονείς και μαθητές και βασικές οδηγίες για τις εξετάσεις
Αύριο η κλήρωση για την εισαγωγή στα Πειραματικά σχολεία, το σαββατοκύριακο οι εξετάσεις για Πρότυπα και Ωνάσεια
Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη το 1945
Η πρώτη ελεύθερη Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη: Μια γιορτή της ελπίδας μέσα από τις στάχτες του πολέμου
Ο εορτασμός της πρώτης ελεύθερης Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη (1945)
Η πρώτη ελεύθερη Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη: Μια γιορτή της ελπίδας μέσα από τις στάχτες του πολέμου