COSCO ergazomenoi apergia
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
«Η δικαιοσύνη και η εργοδοσία δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο» λένε οι εργαζόμενοι και συνεχίζουν

Την επίθεση της εργοδοσίας και την προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα τους καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO οι οποίοι βρίσκονται σε 24ωρη απεργία από τις 00:00.

Συγκεκριμένα καταγγέλλουν ότι μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες η εργοδοσία κατέθεσε τρεις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων κατά των απεργιακών αγώνων των εργαζομένων. Όπως γνωστοποιεί το 902.gr εκδικάστηκε και η τρίτη αίτηση βγάζοντας ξανά παράνομη την απεργία. Ουσιαστικά με fast track διαδικασίες εκδικάστηκαν και οι τρεις και κηρύχθηκαν παράνομες, δηλαδή η χθεσινή στάση εργασίας, η σημερινή 24ωρη απεργία και η κάλυψη των απεργιακών αγώνων από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Νωρίτερα, λίγο πριν βγει για 3η φορά παράνομη η απεργία το σωματείο των εργαζομένων στην COSCO ΕΝΕΔΕΠ  έγραφε στο facebook δίνοντας το στίγμα: «Για ακόμη μια φορά η δικαιοσύνη και η εργοδοσία δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο και προσπαθούν να ποινικοποιησουν τον αγώνα μας. Στις 11.00 π. μ με διαδικασίες εξπρές για λλη μια φορά δικαζομαστε για να βγει παράνομος ο αγώνας μας. Δεν θα τους περάσει. Οι εργαζόμενοι όλο αυτό το διάστημα έχουμε δείξει ότι δεν εκβιαζομαστε ούτε κάνουμε βήμα πίσω αν δεν δικαιωθούμε».

Μάλιστα χθες το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ σημείωνε χαρακτηριστικά: «εντύπωση προκαλεί και η στάση της δικαιοσύνης που εδώ και χρόνια κωλυσιεργεί για την έκδοση απόφασης σχετικά με τα βαρέα. Ωστόσο όλοι από αυτούς βρίσκουν χρόνο για να τραβήξουν στα δικαστήρια δύο φορές μέσα στην ημέρα το σωματείο μας και να ποινικοποιήσουν τον αγώνα μας».

Το υπόμνημα προς εργοδοσία και υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO ζητά η ΕΝΕΔΕΠ έχουν στείλει υπόμνημά προς την εργοδοσία και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με το οποίο ζητάνε: 

«Το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ καλεί όλες τις αρμόδιες και εμπλεκόμενες πλευρές για την επίλυση του κομβικού ζητήματος της σύναψης ΣΣΕ. Η εργοδοσία μετά από έξι μήνες από την έναρξη των διαπραγματεύσεων και την κατάθεση της πρότασής μας εξακολουθεί με προσχηματικό τρόπο να μην ικανοποιεί και να μη δεσμεύεται σε βασικά αιτήματα που προτάσσουν οι εργαζόμενοι μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις.

Με ευθύνη της εργοδοσίας COSCO, DPORT δεν έχει υπάρξει καμία δέσμευση για να υπάρξει μια ΣΣΕ με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα η οποία θα περιλαμβάνει:

Όλες τις νόμιμες προσαυξήσεις για νυχτερινή εργασία, σαββατιάτικη και κυριακάτικη εργασία και αργιών.

Μετατροπή των συμβάσεων όλων των εργαζομένων σε πλήρους απασχόλησης και αορίστου χρόνου.

Εφαρμογή της κείμενης εργατικής νομοθεσίας για την ένταξη όλων των εργαζόμενων στο καθεστώς των ΒΑΕ.

Εδώ και δώδεκα χρόνια από την αρχή της δραστηριότητας των COSCO, PCT, DPORT και εργολάβων η πραγματικότητα που βιώνουμε είναι να εργαζόμαστε δίπλα - δίπλα με τους συναδέλφους μας στον ΟΛΠ και οι εργασιακές μας σχέσεις σε οικονομικό και θεσμικό επίπεδο είναι εμφανώς δυσμενέστερες. Μόνο σε επίπεδο μισθών είμαστε τουλάχιστον 25% υποδεέστερα. Η αδικία που βιώνουμε είναι κατάφωρη και μας έχει καταστήσει σε εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας. Απαιτούμε λοιπόν να βρεθεί άμεσα λύση και να ικανοποιηθούν τα νόμιμα δικαιώματά μας.
Για το λόγο αυτό ζητούμε να πραγματοποιηθεί άμεση συνάντηση με τις εμπλεκόμενες πλευρές με σκοπό την επίλυση των ανωτέρω ζητημάτων και την ομαλότητα των εργασιακών σχέσεων
».

Νέα Γενική Συνέλευση στις 3 μ.μ.

Στο χώρο συνεχίζουν και προσέρχονται οι απεργοί, καθώς περιμένουν την απάντηση για συνάντηση. Στις 3 μ.μ. προχωρούν σε νέα Γενική Συνέλευση, για να δουν πώς θα προχωρήσουν από δω και πέρα.

Αλληλεγγύη από τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ

Την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων της COSCO εκφράζει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας σημειώνοντας: «Με τον αγώνα σας γεμίζετε περηφάνια όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας. Με τη μαζικότητα και την αποφασιστικότητα που εξελίσσεται ο αγώνας σας για την υπογραφή ΣΣΕ, γεμίζετε με ελπίδα την καρδιά του κάθε εργάτη».

«Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ νιώθουμε ιδιαίτερη τιμή για την αλληλεγγύη που έχουμε ανταλλάξει μαζί σας, για το γεγονός ότι βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο ανυπακοής, για το γεγονός ότι ανταμώσαμε σε κοινούς αγώνες. Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας. Δηλώνουμε απλοί στρατιώτες στις αποφάσεις σας. Είμαστε διαθέσιμοι όπου και όποτε χρειαστεί. Αδέλφια της COSCO είμαστε μαζί σας. Σάρκα από τη σάρκα σας, ψυχή από την ψυχή σας. Καλή αντάμωση στον δρόμο του αγώνα. Στην ταξική πάλη βρίσκεται η ελπίδα. Ένας για όλους και όλοι για έναν» καταλήγει. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερασαμους
Erasmus+: Το 32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Green Revolution the Best Solution»
Τα θέματα που διαπραγματεύτηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί αφορούσαν την περιβαλλοντική ρύπανση, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την κλιματική...
Erasmus+: Το 32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Green Revolution the Best Solution»