Κόσμος 0

Πόλεμος στην Ουκρανία: 96χρονος επιζών του Ολοκαυτώματος σκοτώθηκε σε βομβαρδισμούς

boris_romantschenko
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο 96χρονος επιζών του Ολοκαυτώματος Boris Romantschenko σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό πολυκατοικίας

Ο 96χρονος Boris Romantschenko, που είχε επιζήσει από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης σκοτώθηκε στο Χάρκοβο.

Ο Μπόρις Ρομάντσενκο έπεσε νεκρός όταν μια βόμβα χτύπησε την πολυκατοικία όπου έμενε, σύμφωνα με το Ίδρυμα Μνημείων στο Μπούχενβαλντ και στο Μιτελμπάου-Ντόρα.

«Με τρόμο αναφέρουμε τον βίαιο θάνατο του Μπόρις Ρομάντσενκο στον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο πρώην κρατούμενος του Μπούχενβαλντ και Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μιτελμπάου-Ντόρα (IKBD) πέθανε στο Χάρκοβο την Παρασκευή. Μια βόμβα χτύπησε το πολυώροφο κτίριο στο οποίο έμενε. Το διαμέρισμά του κάηκε».», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η δήλωση ανέφερε ότι ο κ. Ρομάντσενκο επέζησε της αιχμαλωσίας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ, Μιτελμπάου-Ντόρα και Μπέργκεν Μπέλσεν.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Οι Πανελλαδικές δεν είναι το τέλος του δρόμου

Πριν πεις «βολεμένος» εκπαιδευτικός, δοκίμασε αρχικά να ζήσεις σαν αναπληρωτής

Επίδομα ανεργίας ΔΥΠΑ: Πόσα ένσημα χρειάζονται για να μπείτε στο ταμείο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος