Ο 96χρονος Boris Romantschenko, που είχε επιζήσει από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης σκοτώθηκε στο Χάρκοβο.
Ο Μπόρις Ρομάντσενκο έπεσε νεκρός όταν μια βόμβα χτύπησε την πολυκατοικία όπου έμενε, σύμφωνα με το Ίδρυμα Μνημείων στο Μπούχενβαλντ και στο Μιτελμπάου-Ντόρα.
«Με τρόμο αναφέρουμε τον βίαιο θάνατο του Μπόρις Ρομάντσενκο στον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο πρώην κρατούμενος του Μπούχενβαλντ και Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μιτελμπάου-Ντόρα (IKBD) πέθανε στο Χάρκοβο την Παρασκευή. Μια βόμβα χτύπησε το πολυώροφο κτίριο στο οποίο έμενε. Το διαμέρισμά του κάηκε».», αναφέρει η ανακοίνωση.
Η δήλωση ανέφερε ότι ο κ. Ρομάντσενκο επέζησε της αιχμαλωσίας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ, Μιτελμπάου-Ντόρα και Μπέργκεν Μπέλσεν.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds
Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom