boris_romantschenko
Ο 96χρονος επιζών του Ολοκαυτώματος Boris Romantschenko σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό πολυκατοικίας

Ο 96χρονος Boris Romantschenko, που είχε επιζήσει από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης σκοτώθηκε στο Χάρκοβο.

Ο Μπόρις Ρομάντσενκο έπεσε νεκρός όταν μια βόμβα χτύπησε την πολυκατοικία όπου έμενε, σύμφωνα με το Ίδρυμα Μνημείων στο Μπούχενβαλντ και στο Μιτελμπάου-Ντόρα.

«Με τρόμο αναφέρουμε τον βίαιο θάνατο του Μπόρις Ρομάντσενκο στον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο πρώην κρατούμενος του Μπούχενβαλντ και Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μιτελμπάου-Ντόρα (IKBD) πέθανε στο Χάρκοβο την Παρασκευή. Μια βόμβα χτύπησε το πολυώροφο κτίριο στο οποίο έμενε. Το διαμέρισμά του κάηκε».», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η δήλωση ανέφερε ότι ο κ. Ρομάντσενκο επέζησε της αιχμαλωσίας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ, Μιτελμπάου-Ντόρα και Μπέργκεν Μπέλσεν.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολε
Στα Βορίζια εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί – Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία
Εκπαιδευτικοί και ψυχολόγοι στα Βορίζια - Διευθυντής ΠΕ Ηρακλείου: «Πρέπει να βρούμε τρόπο να ανοίξει το σχολείο»
Στα Βορίζια εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί – Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία