Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπλόκο στο Facebook βάζει η Ρωσία

Facebook
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μπλόκο στο Facebook φαίνεται πως βάζει η Ρωσία, λόγω Ουκρανίας

Μπλόκο στο Facebook φαίνεται πως βάζει η Ρωσία, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, «η κρατική ρυθμιστική αρχή της Ρωσίας Roskomnadzor ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να εμποδίσει την πρόσβαση στο δίκτυο Facebook στη Ρωσία».

Η απαγόρευση έρχεται λίγο αφότου o εθνικός φορέας τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας (Roskomnadzor) «περιόρισε» τη μετάδοση στη χώρα της εκπομπής της ρωσικής υπηρεσίας του BBC και του Radio Liberty, που χρηματοδοτείται από το αμερικανικό Κογκρέσο, της Deutsche Welle, καθώς και την πρόσβαση στο ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης Meduza, έπειτα από αίτημα της εισαγγελίας.

Η κίνηση αυτή έρχεται ουσιαστικά ως απάντηση στον αποκλεισμό του Russia Today και του Sputnik από τις χώρες της Δύσης, γεγονός που ξεσήκωσε αντιδράσεις, με τις δημοσιογραφικές ενώσεις να καταγγέλλουν φίμωση και λογοκρισία.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος