sputnik logo
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Λουκέτο» και στο ελληνικό Sputnik με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία - Λογοκρισία από ευρωπαϊκούς θεσμούς και κυβερνήσεις καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Έκλεισε και η ελληνική έκδοση του Sputnik, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι εργαζόμενοι, σε ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν λογοκρισία από ευρωπαϊκούς θεσμούς και κυβερνήσεις, τονίζοντας ότι οι «θέλουν να ελέγχουν αυτοί τι θα μεταδίδεται, ποιες ειδήσεις είναι οι σωστές και ποιες πρέπει να κόβονται, να εξαφανίζονται».

Τον αποκλεισμό τόσο του ελληνικού όσο και του διεθνούς Sputnik, αλλά και του Russia Today, καταγγέλλουν δημοσιογραφικές ενώσεις και κόμματα.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων για το κλείσιμο του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων στην Ελλάδα:

«To newsroom του Sputnik γράφει το τελευταίο του άρθρο και δεν είναι άλλο από ένα πικρό και άδικο αντίο για το «μαύρο» σε ένα site που απασχολούσε δεκάδες εργαζόμενους που έμειναν ξαφνικά χωρίς «φωνή» και δουλειά.

Η Ελλάδα της «Δημοκρατίας», η Ευρώπη των «δικαιωμάτων και της ελευθερίας», έκλεισε το Sputnik. Μεταξύ αυτών και το Sputnik που λειτουργούσε στην Ελλάδα και σε αυτό εργάζονταν δημοσιογράφοι, ρεπόρτερ, διοικητικό προσωπικό και κάθε μέρα με πάθος και πίστη εργάζονταν πολύ σκληρά για την ενημέρωση όλων.

Υπό την απειλή σοβαρότατων κυρώσεων και με αριστοτεχνικά σχεδιασμένες μεθόδους τεχνολογικής και οικονομικής φίμωσης, Ευρώπη και Ελλάδα δεν επιτρέπουν στο Sputnik να συνεχίσει τη λειτουργία του.

Υπό το πρόσχημα διακοπής της "προπαγάνδας", ευρωπαϊκοί θεσμοί και κυβερνήσεις δείχνουν τι πραγματικά θέλουν: Να ελέγχουν αυτοί τι θα μεταδίδεται, ποιες ειδήσεις είναι οι σωστές και ποιες πρέπει να κόβονται, να εξαφανίζονται.

Ταυτίζοντας τους εργαζόμενους με τον χρηματοδότη του εκάστοτε μέσου. Ταυτόχρονα βέβαια κάνουν μια επιλογή, άκρως επικίνδυνη για το μέλλον των λαών της Ευρώπης: Επιλέγουν επιστροφή στον Μεσαίωνα, επιλέγουν έναν νεο-μακαρθισμό, δημιουργώντας επικίνδυνες παρακαταθήκες για το μέλλον του Τύπου. Στην Ελλάδα, παρά την εμπειρία του «μαύρου» στην ΕΡΤ το 2013, οι δημοσιογραφικοί φορείς και ενώσεις σιώπησαν, εξαφανίστηκαν.

Μεμονωμένοι δημοσιογράφοι, πολίτες, ακόμα και κόμματα μίλησαν για το «μαύρο» στο Sputnik, κατακεραύνωσαν την αντιδημοκρατική αυτή απόφαση, μίλησαν για το πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου.

Οι Ενώσεις ακόμη συσκέπτονται ή –ακόμη χειρότερα– σιωπούν. Ας είναι, κι όταν έρθει η ώρα ας αναρωτηθούν: Ποιος ήταν τελικά στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και πόσο μερίδιο ευθύνης φέρνουν που δεκάδες συνάδελφοί τους βρέθηκαν μέσα σε λίγα 24ωρα χωρίς δουλειά.

Οι εργαζόμενοι του Sputnik Ελλάδα»

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απθ
ΑΠΘ: «Αναβρασμός» στην Έρευνα μετά την αύξηση της παρακράτησης του ΕΛΚΕ
Αντίθετα τα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης που καταγγέλλουν «κρυφή φορολόγηση» και επικοινωνιακές σπατάλες
ΑΠΘ: «Αναβρασμός» στην Έρευνα μετά την αύξηση της παρακράτησης του ΕΛΚΕ
Ακαδημία Αθηνών
Ακαδημία Αθηνών: 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλασικών Σπουδών στις 9 και 10 Ιουνίου
Η Ακαδημία Αθηνών και η Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών (CASS) συνδιοργανώνουν το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλασικών Σπουδών (9-10 Ιουνίου 2026)
Ακαδημία Αθηνών: 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλασικών Σπουδών στις 9 και 10 Ιουνίου
Ο Αντώνης Σαμαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Σαμαράς από Ηράκλειο: «Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη έχει μείνει χωρίς εκπροσώπηση»
Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά από το Ηράκλειο Κρήτης - Σκληρή επίθεση σε Μητσοτάκη και Τσίπρα για τη woke ατζέντα
Σαμαράς από Ηράκλειο: «Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη έχει μείνει χωρίς εκπροσώπηση»
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα
Υπόθεση Καλαμάτας: Τι ισχύει για τα επιδόματα αναδοχής όταν η επιμέλεια ανατίθεται σε συγγενείς
Τι προβλέπει ο ΟΠΕΚΑ για τις επείγουσες περιπτώσεις και ποιοι γονείς και κηδεμόνες λαμβάνουν μέσω gov έως 750 ευρώ
Υπόθεση Καλαμάτας: Τι ισχύει για τα επιδόματα αναδοχής όταν η επιμέλεια ανατίθεται σε συγγενείς