joe biden
EPA via ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Η εισβολή στην Ουκρανία θα στοιχήσει οικονομικά και στρατηγικά στη Ρωσία» - Πάντως «οι ΗΠΑ δεν θα πολεμήσουν στην Ουκρανία», σημείωσε ο Τζο Μπάιντεν

«Η εισβολή στην Ουκρανία θα στοιχήσει οικονομικά και στρατηγικά στη Ρωσία», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, το απόγευμα τις Πέμπτης, ενώ ανακοίνωσε τις σκληρές οικονομικές κυρώσεις που θα «παγώσουν τη ρωσική οικονομία», με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία. Πάντως τόνισε ότι «οι ΗΠΑ δεν θα πολεμήσουν στην Ουκρανία».

Μεταξύ άλλων στο διάγγελμά του σημείωσε ότι ο ρωσικός στρατός άρχισε να επιτίθεται χωρίς δικαιολογία, ενώ ο Πούτιν σχεδίαζε για μήνες την εισβολή, κλιμάκωνε την επιθετικότητα και έψαχνε δικαιολογίες.

«Δεν υπάρχει άλλοθι για τον πρόεδρο Πούτιν. Θα πρέπει να υπάρξουν συνέπειες», σημείωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, οι κυρώσεις θα κάνουν τη ρωσική οικονομία να πληρώσει και σήμερα και αύριο ισχυρό τίμημα. «Θα είναι έτσι φτιαγμένες που θα ελαχιστοποιήσουν το κόστος για τους συμμάχους», τόνισε ο ίδιος

«Θα μειώσουμε τη δυνατότητα της Ρωσίας να κάνει οποιεσδήποτε συναλλαγές σε Γεν, Δολάρια και Ευρώ», είπε ακόμα ο Τζο Μπάιντεν

«Δεν θα μπορούν να χρηματοδοτήσουν τον ρωσικό στρατό ούτε να ανταγωνίζονται σε τομείς τεχνολογίας», ισχυρίστηκε ακόμα ο Αμερικανός πρόεδρος, συμπληρώνοντας ότι «το Ρούβλι έχει βυθιστεί, όπως και οι μετοχές των μεγαλύτερων ρωσικών εταιρειών που έχασαν τη μισή τους αξία».

«Η Ρωσία έχει αποκοπεί από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Παγώνουν όλα τα πάγια περιουσιακά στοιχεία ρωσικών τραπεζών στις ΗΠΑ», είπε επίσης ο Τζο Μπάιντεν και σημείωσε ότι «η ρωσική κυβέρνηση αποκόπτεται από αμερικάνικές και ευρωπαϊκές πηγές χρηματοδότησης».

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5