golearn-engl_970-250
Οι Ταλιμπάν και το Ισλαμικό Κράτος είναι ύποπτοι για περισσότερους από 100 φόνους στη χώρα, σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών

Από τον Αύγουστο, που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν, έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 100 εξωδικαστικοί φόνοι πρώην εργαζομένων του κράτους, σύμφωνα με καταγγελίες που θεωρούνται αξιόπιστες από τον ΟΗΕ.

Περισσότερα από τα δύο τρίτα των φόνων φέρεται ότι διαπράχθηκαν από τις ντε φάκτο αρχές ή συνεργάτες τους, σύμφωνα με μια εσωτερική έκθεση του Γενικού Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία περιήλθε στην κατοχή του Γερμανικού Πρακτορείου.

Τζιχαντιστές της οργάνωσης ISIL-KP, που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, είναι ύποπτοι σε περισσότερους από 50 φόνους, σύμφωνα με την έκθεση.

Ο ΟΗΕ επικαλείται κατηγορίες τις οποίες θεωρεί αξιόπιστες και οι οποίες έχουν ληφθεί από την αποστολή του ΟΗΕ στη χώρα από τα μέσα Αυγούστου σχετικά με πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους, δυνάμεις ασφαλείας και στρατιωτικό προσωπικό.

Αριθμός ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα και δημοσιογράφων βρέθηκαν επίσης αντιμέτωποι με «επίθεση, εκφοβισμό, παρενόχληση, αυθαίρετη σύλληψη, κακομεταχείριση και φόνους» κατά τους τελευταίους μήνες, προστίθεται στην έκθεση.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οκτώ μέλη οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και δύο εργαζόμενοι σε μέσα ενημέρωσης σκοτώθηκαν από τους Ταλιμπάν, τους ισλαμιστές ή άγνωστους δράστες.

Ο Γκουτέρες δήλωσε πως η σοβαρή κοινωνικοοικονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται το Αφγανιστάν, μπορεί να ξεπεραστεί μόνο αν οι Ταλιμπάν δεν είναι απομονωμένοι διεθνώς και δήλωσε πως η ανάπτυξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου με τους ντε φάκτο κυβερνήτες της χώρας έχει κρίσιμη σημασία.

Ο ίδιος πρότεινε μια νέα δομή για την παρουσία των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν, η οποία θα συντονίζει από τη μια πλευρά την πολιτική εξέλιξη και από την άλλη την ανθρωπιστική αρωγή.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σύβοτα - τραγωδία: Νεκρή γυναίκα που έκανε αλεξίπτωτο θαλάσσης - Έσπασε ο ιμάντας

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Ποιος ήταν ο Διον. Σιμόπουλος που πέθανε: Η πορεία του «από τα Ψηλαλώνια στο Φεγγάρι»
Ο εμβληματικός και επί πολλά χρόνια επικεφαλής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου ήταν ένας άνθρωπος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προώθηση...
Ποιος ήταν ο Διον. Σιμόπουλος που πέθανε: Η πορεία του «από τα Ψηλαλώνια στο Φεγγάρι»
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού-Που μπορούν να δουν τα στοιχεία τους οι νεοδιορισθέντες
Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας βρίσκονται σε διαδικασία ένταξης των διορισθέντων με κωδικό εγγραφής στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού (ΜΑΔ)
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού-Που μπορούν να δουν τα στοιχεία τους οι νεοδιορισθέντες
Ανάπλαση Συντάγματος: Χώρος για εγκαύματα και παγκάκια "τάφοι" - Ένα πανάκριβο καψόνι
Ανακαινισμένη Πλατεία Συντάγματος μετά από 3 χρόνια πειράματα: 25.820.074€ στοίχισε η ανάπλαση (ξήλωσαν τα δέντρα, έβαλαν μεταλλική πέργκολα και...
Ανάπλαση Συντάγματος: Χώρος για εγκαύματα και παγκάκια "τάφοι" - Ένα πανάκριβο καψόνι