Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
koinovoulio-australia
Μία από τις 1.700 μαρτυρίες που περιλαμβάνονται στην έκθεση κάνει λόγο για «ανερχόμενους πολιτικούς που δεν δίσταζαν σε κάποιες περιπτώσεις να σε πάρουν αγκαλιά, να σε φιλήσουν στο στόμα, να σε σηκώσουν ψηλά, να σε αγγίξουν, να σου ρίξουν χτυπηματάκια στους γοφούς, να κάνουν σχόλια για την εμφάνισή σου, ξέρετε, συνηθισμένα πράγματα, η κουλτούρα το επέτρεπε»

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, που είχε ζητήσει τη διενέργεια της έρευνας αυτής τον Φεβρουάριο αφού το κόμμα του δέχθηκε πιέσεις για τον τρόπο που χειρίστηκε μια καταγγελία για βιασμό μέσα στο κοινοβούλιο, δήλωσε ότι τα ευρήματα της έκθεσης είναι «αποκρουστικά» και «ανησυχητικά».

«Τα στατιστικά στοιχεία και τα σχόλια είναι σοκαριστικά, όμως σε πολλές γυναίκες εδώ δεν προκαλούν έκπληξη και ταιριάζουν με τις εμπειρίες μας», αντέδρασε η γερουσιαστή των Πράσινων Σάρα Χάνσον- Γιανγκ.

Μία από τις 1.700 μαρτυρίες που περιλαμβάνονται στην έκθεση κάνει λόγο για «ανερχόμενους πολιτικούς που δεν δίσταζαν σε κάποιες περιπτώσεις να σε πάρουν αγκαλιά, να σε φιλήσουν στο στόμα, να σε σηκώσουν ψηλά, να σε αγγίξουν, να σου ρίξουν χτυπηματάκια στους γοφούς, να κάνουν σχόλια για την εμφάνισή σου, ξέρετε, συνηθισμένα πράγματα, η κουλτούρα το επέτρεπε».

Η έρευνα ξεκίνησε μετά την αγανάκτηση που προκλήθηκε μετά την καταγγελία για βιασμό που έκανε η Μπρίτανι Χίγκινς. Η Χίγκινς κατήγγειλε ότι βιάστηκε από συνάδελφό της τον Μάρτιο του 2019 στο γραφείο της τότε υπουργού Άμυνας Λίντα Ρέινολντς για την οποία εργαζόταν.

Η καταγγελία της εξετάζεται από τη δικαιοσύνη και έχει προκαλέσει κύμα διαδηλώσεων σε όλη την Αυστραλία αλλά και εκκλήσεις για μεταρρυθμίσεις.

Η Χίγκινς χαιρέτισε σήμερα τη δημοσίευση της έκθεσης ευχαρίστησε «τους πολλούς γενναίους ανθρώπους που μοιράστηκαν τις ιστορίες τους και συνέβαλαν στην έρευνα».

Η έκθεση κάνει επίσης 28 συστάσεις, μεταξύ των οποίων τη θέσπιση νέων κανόνων για την κατανάλωση αλκοόλ και τη σύσταση ενός γραφείου ανθρωπίνων πόρων το οποίο θα αντιμετωπίζει τις καταγγελίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Σχολεία: Από αύριο η διανομή self test σε μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς
Από την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου έως και το Σάββατο 22 Ιανουαρίου θα μπορούν μαθητές και εκπαιδευτικοί να παραλάβουν τα self test από τα φαρμακεία
Σχολεία: Από αύριο η διανομή self test σε μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς
Είμαι άντρας και το κέφι μου θα κάνω...
Επιτέλους ας εισαχθεί ως μάθημα η σεξουαλική αγωγή στα σχολεία, μάθημα από ειδικούς και όχι «ειδικούς» μισαλλόδοξους που θεωρούν τη γυναίκα – θηλυκό...
Είμαι άντρας και το κέφι μου θα κάνω...