Καταγγελία για απόπειρα βιασμού από το δημοσιογράφο Τάκη Χατζή
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Δημοσιογράφος της ΕΡΤ καταγγέλλει απόπειρα βιασμού από τον γνωστό δημοσιογράφο σε βάρος μιας συναδέλφου του

Αίσθηση έχει προκαλέσει η καταγγελία του δημοσιογράφου και ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Αυστραλία, Αλέκου Μάρκελλου, ο οποίος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook κατήγγειλε απόπειρα βιασμού σε βάρος μιας συναδέλφου του από το δημοσιογράφο, Τάκη Χατζή.

Στην ανάρτησή του κάνει λόγο για «απόπειρα βιασμού με χρήση βίας εναντίον συναδέλφου (τότε) δημοσιογράφου» και «μάλιστα μητέρας ανηλίκων που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο». Σύμφωνα με τον Αλέκο Μάρκελλο, πρόκειται για τη βαρύτερη και σοβαρότερη καταγγελία μετά της Σοφίας Μπεκατώρου και της 11χρονης.

Στις δύο αναρτήσεις αναφέρει τα εξής: 

«Γυρνώντας από την κουζίνα με το ποτήρι στο χέρι, με έσπρωξε και μου επιτέθηκε λέγοντας ότι θα πάρει και αυτός αυτό που “παίρνουν και οι άλλοι “ Παλέψαμε , άρχισε να φωνάζει, τα παιδιά μου κοιμόντουσαν στο δίπλα δωμάτιο. Ευκολά τον σκότωνα εκείνο το βράδυ. Η δύναμη που βρήκα να τον χτυπήσω και να τον βγάλω από το σπίτι ακόμα με εκπλήσσει».

Η ανατριχιαστική περιγραφή της επίθεσης στο ανύποπτο θύμα από τον γνωστό στο πανελλήνιο τηλεπαρουσιαστή Τάκη Χατζή μιλάει μόνη της.

Η καταγγελία μου στάλθηκε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και από τη στιγμή που την παρέλαβα και επιβεβαίωσα τα στοιχεία του αποστολέα έχω υποχρέωση δημοσιοποίησης.

Φυσικά, ως οφείλω, θα αποστείλω την καταγγελία στον αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος διερευνά τις -ευτυχώς, πολλαπλασιαζόμενες- ανάλογες καταγγελίες μετά την αρχή που έκανε -προς τιμήν της,- η κα Σοφία Μπεκατώρου.

Η σιωπή είναι συνενοχή. #MeToo

***

“Πήγα στην αστυνομία, περιέγραψα τα πάντα και δήλωσα τα ονόματα των συναδέλφων που ήθελαν να καταθέσουν υπέρ μου.

Κρύφτηκε για να παρέλθει το αυτόφωρο. Λογικό.

Η σύζυγός του έμαθε και με κάλεσε να μου ζητήσει να αποσύρω την μήνυση γιατί έχουν ένα παιδί.

Της θύμισα ότι και εγώ έχω και μάλιστα πάνω από ένα. Της είπα ότι οφείλω στα παιδιά μου να μην αποσύρω την μήνυση”.

Χθες κατανόμασα εδώ τον τηλεπαρουσιαστή Τάκη Χατζή ως καταγγελλόμενο για απόπειρα βιασμού με χρήση βίας εναντίον συναδέλφου (τότε) δημοσιογράφου.

Γλύτωσε επειδή πάλεψε σωματικά.

Επαναλαμβάνω, υπάρχουν λόγοι:

-Απόπειρα βιασμού με χρήση βίας εναντίον ανυποψίαστης γυναίκας και μητέρας ανηλίκων που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο!

Μετά την καταγγελία Μπεκατώρου και την περίπτωση της 11χρονης, είναι σαφώς η βαρύτερη και ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΗ επώνυμη καταγγελία, κακουργηματικού χαρακτήρα από τις 10δες ακόμη που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Και αφορά ένα υπέρ-προβεβλημένο πρόσωπο πρώτης γραμμής των Μέσων Ενημέρωσης με πρόσβαση στα σπίτια όλων των Ελληνικών οικογενειών!

Και είναι αξιολογικά βέβαιο πως ως τέτοιας βαρύτητας θα αντιμετωπιστεί η διερεύνηση από τις εισαγγελικές Αρχές.

Αλλά, στα συμβατικά ΜΜΕ που έχουν «χώρο» -και καλά κάνουν- για καταγγελίες ακόμη και απλής λεκτικής βίας, τσιμουδιά.

Δε σας κάνει εντύπωση;

Εμένα που γνωρίζω (και γνωρίζουν πως, γνωρίζω) δε μου κάνει καμμία εντύπωση.

Το ήξερα εκ των προτέρων, φυσικά.

Σε αυτή την υπόθεση, το πέπλο της Σιωπής, έσπασε.

Και χαίρομαι που οι ανακοινώσεις του Σωματείου μας, της ΕΣΗΕΑ που στηρίζει και προτρέπει τα θύματα τέτοιων βάρβαρων επιθέσεων να βγούν και να μιλήσουν, μου παρέχει έτσι την πλήρη υποστήριξη της στην προσπάθεια μου να συμβάλω, με την συγκατάθεση του θύματος, στις αποκαλύψεις που συγκλονίζουν.

Πρέπει να μιλήσουν και άλλοι συνάδελφοι που γνωρίζουν.

Είναι πολλοί και συγκεκριμένοι και περιμένω να σταθούν στο ύψος τους με αποφασιστική αξιοπρέπεια, όπως το έχουν ήδη κάνει πολλοί και τους ευχαριστώ.

Αυτή η υπόθεση έχει παρακλάδια που αγγίζουν βαθιές χορδές ενός πολύχρονου παρασκηνίου, πλευρές του οποίου, σας βεβαιώνω, για όσους είναι -δικαίως- ανυποψίαστοι, είναι ενδιαφέρουσες εκπλήξεις.

Και πάνε ψηλά.

Δε θα «βαρεθείτε» καθόλου.

Και όσοι εμπιστεύεστε τις τίμιες προθέσεις μου σε αυτή την προσπάθεια (εκεί που τα συμβατικά ΜΜΕ

εκθέτουν τη συνενοχή των δια της αποσιώπησης), αρκεί να βάλετε ένα like ή να κάνετε μια κοινοποίηση.

Καταλαβαίνουν όλοι πως ο τρόπος της δημοσιοποίησης που επιχειρώ, επωνύμως, στηρίζεται στην αδυναμία αποσιώπησης και την ανατρεπτική δύναμη των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

(Συνεχίζεται).

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επιβίβαση στο μετρό
Μετρό : Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν 2,5 ώρες νωρίτερα από αύριο στη Γραμμή 2
Πρόωρο κλείσιμο τεσσάρων σταθμών στη Γραμμή 2 από αύριο – Σε ισχύ ειδικές ρυθμίσεις και έκτακτη λεωφορειακή γραμμή
Μετρό : Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν 2,5 ώρες νωρίτερα από αύριο στη Γραμμή 2
bullying
Σοκ στην Πάτρα: Μαθήτριες Γυμνασίου ξυλοκόπησαν 13χρονη και κατέγραφαν την επίθεση με κινητό
Βία ανηλίκων στην Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε 13χρονη στον δρόμο για το σπίτι – Αναζητείται η μαθήτρια που βιντεοσκοπούσε
Σοκ στην Πάτρα: Μαθήτριες Γυμνασίου ξυλοκόπησαν 13χρονη και κατέγραφαν την επίθεση με κινητό
ναζι
Φως στα απόρρητα έγγραφα του Γιόζεφ Μένγκελε: Η Ελβετία υποκύπτει στις πιέσεις των ιστορικών για τον «Άγγελο του Θανάτου» των Ναζί
Υπόθεση Μένγκελε: Η Ελβετία ανοίγει τα «απόρρητα» αρχεία για τον «Άγγελο του Θανάτου» του Άουσβιτς
Φως στα απόρρητα έγγραφα του Γιόζεφ Μένγκελε: Η Ελβετία υποκύπτει στις πιέσεις των ιστορικών για τον «Άγγελο του Θανάτου» των Ναζί
μπατι
Πολιτιστική γέφυρα Ελλάδας - Κίνας: Οι Κινέζοι αρχαιολόγοι στην Πανεπιστημιακή Ανασκαφή Δουρούτης στα Ιωάννινα
Στρατηγική συνεργασία στην Αρχαιολογία: Η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υποδέχτηκε την Κινεζική Κλασική Σχολή
Πολιτιστική γέφυρα Ελλάδας - Κίνας: Οι Κινέζοι αρχαιολόγοι στην Πανεπιστημιακή Ανασκαφή Δουρούτης στα Ιωάννινα