covid-lockdown
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Επισήμως έχουν καταγραφεί 1.500.105 θάνατοι στην περιοχή της Ευρώπης από τον πρώτο νεκρό στην ήπειρο τον Φεβρουάριο του 2020

Ο κορονοϊός έχει προκαλέσει τον θάνατο σε πάνω από 1,5 εκατ. ανθρώπους από την αρχή της πανδημίας στην Ευρώπη, όπου πολλές χώρες επιβάλλουν εκ νέου περιορισμούς για να ανακόψουν τα κρούσματα που φθάνουν σε επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση επίσημους απολογισμούς έως την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στις 12.00 ώρα Ελλάδας.

Επισήμως έχουν καταγραφεί 1.500.105 θάνατοι στην περιοχή της Ευρώπης (52 χώρες και περιοχές από τις ακτές του Ατλαντικού έως το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία) από τον πρώτο νεκρό στην ήπειρο τον Φεβρουάριο του 2020.

Ο αριθμός των νέων θανάτων αυξάνεται από τα μέσα Ιουλίου (4.210 ανά ημέρα κατά μέσο όρο τις τελευταίες επτά ημέρες, +1% σε μία εβδομάδα) στην περιοχή, που αποτελεί εκ νέου το επίκεντρο της πανδημίας.

Ο απολογισμός αυτός, που λαμβάνει υπόψιν τον αριθμό των νεκρών που έχει καταγραφεί από τις εθνικές υγειονομικές αρχές, δεν αποτελεί παρά μόνο ένα μέρος των θανάτων που συνδέονται στην πραγματικότητα με τον κορονοϊό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι, λαμβάνοντας υπόψιν την υπερβάλλουσα θνησιμότητα που συνδέεται άμεσα και έμμεσα με την Covid-19, ο απολογισμός της πανδημίας θα μπορούσε να είναι δύο με τρεις φορές πιο υψηλός από αυτόν που έχει καταγραφεί επισήμως.

Ο αριθμός των νέων θανάτων αυξάνεται από τα μέσα Ιουλίου (4.210 ανά ημέρα κατά μέσο όρο τις τελευταίες επτά ημέρες, +1% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, +5% σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα).

Ο αριθμός αυτός φθάνει σε αντίστοιχο επίπεδο με αυτό του φθινοπώρου του 2020 ενώ η Ευρώπη έμπαινε στο δεύτερό της κύμα, κατά τη διάρκεια του οποίου η ήπειρος γνώρισε από τις 14 έως τις 20 Ιανουαρίου του 2021 την εβδομάδα με τους περισσότερους θανάτους και όταν οι εκστρατείες εμβολιασμού κατά της Covid-19 δεν είχαν ακόμα ξεκινήσει.

Ωστόσο αν υπάρξει σύγκριση, ο ρυθμός εξέλιξης των δύο αυτών κυμάτων είναι σημαντικά διαφορετικός.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ntoumas.jpg
Τελετή Αναγόρευσης του κ. Χρίστου Γ. Ντούμα, Ομότιμου Καθηγητή Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής
ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ Την Τετάρτη 20 Μαΐου 2026 και ώρα 19.00, στο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα...
Τελετή Αναγόρευσης του κ. Χρίστου Γ. Ντούμα, Ομότιμου Καθηγητή Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής
δοατ
Ο ΔΟΑΤΑΠ φιλοξενεί την 33η Ετήσια Συνάντηση ENIC-NARIC - Η Αθήνα στο επίκεντρο της διεθνούς ακαδημαϊκής αναγνώρισης
Με τη στήριξη UNESCO και Ε.Ε. η κορυφαία διεθνής συνάντηση των Δικτύων ENIC-NARIC στην Ελλάδα
Ο ΔΟΑΤΑΠ φιλοξενεί την 33η Ετήσια Συνάντηση ENIC-NARIC - Η Αθήνα στο επίκεντρο της διεθνούς ακαδημαϊκής αναγνώρισης