pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Thumbnail
H UNICEF σχεδιάζει να δώσει απευθείας χρήματα στους Αφγανούς εκπαιδευτικούς, παρακάμπτοντας τις αρχές των Ταλιμπάν

Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά δήλωσε ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα σύστημα προκειμένου να δώσει απευθείας στους Αφγανούς εκπαιδευτικούς τα οφειλόμενα χρήματα, αφότου η διεθνής κοινότητα πάγωσε τη χρηματοδότηση προς την υπό την ηγεσία των Ταλιμπάν κυβέρνηση.

«Η UNICEF δημιουργεί ένα σύστημα που θα επιτρέψει την απευθείας καταβολή πληρωμών σε εκπαιδευτικούς χωρίς τα χρήματα να διοχετεύονται μέσω των ντε φάκτο αρχών», δήλωσε η Ζανέτ Βογκελάαρ, επικεφαλής της UNICEF για την Εκπαίδευση στο Αφγανιστάν, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το Reuters.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, είπε, η UNICEF θα αρχίσει να καταχωρεί όλους τους εκπαιδευτικούς δημόσιων σχολείων.

«Ο καλύτερος τρόπος να υποστηρίξουμε την εκπαίδευση των κοριτσιών στο Αφγανιστάν είναι να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τα σχολεία και τους δασκάλους τους. Η UNICEF καλεί τους δωρητές να μην απογοητεύσουν τα παιδιά του Αφγανιστάν», προσέθεσε η Βογκελάαρ.

Οι δημόσιες υπηρεσίες του Αφγανιστάν, ιδιαίτερα εκείνες για την υγεία και την εκπαίδευση, βυθίστηκαν στην κρίση αφότου το κίνημα των ισλαμιστών Ταλιμπάν κατέλαβε τη χώρα στις 15 Αυγούστου.

Πολλές ξένες κυβερνήσεις απαγόρευσαν τη χρηματοδότηση εκτός της ανθρωπιστικής βοήθειας η οποία διοχετεύεται μέσω πολυμερών υπηρεσιών.

Αυτή έχει γενικά περιοριστεί σε επείγοντα εφόδια όπως σιτάρι και κουβέρτες, αφήνοντας απλήρωτους για μήνες τους εργαζόμενους στη δημόσια υπηρεσία, των εκπαιδευτικών περιλαμβανομένων. Δισεκατομμύρια δολάρια που κατέχει η αφγανική κεντρική τράπεζα στο εξωτερικό έχουν παγώσει επίσης.

Η διεθνής κοινότητα έχει σημάνει συναγερμό για το ενδεχόμενο οι Ταλιμπάν να περιορίσουν την εκπαίδευση των γυναικών, και τα γυμνάσια για κορίτσια σε πολλά μέρη της χώρας παρέμειναν κλειστά ενώ εκείνα για τα αγόρια επιτράπηκε να ανοίξουν.

Αξιωματούχος των Ταλιμπάν δήλωσε στο Reuters αυτή την εβδομάδα πως θα υπάρξουν "καλά νέα" για την επιστροφή μεγαλύτερων σε ηλικία κοριτσιών στο σχολείο, και πως οι αρχές της χώρας εργάζονται με την UNICEF και άλλους διεθνείς οργανισμούς για το θέμα αυτό.

«Εργαζόμαστε ειδικά με τη UNICEF και κάποιους άλλους διεθνείς οργανισμούς... για να βρούμε μια καλή λύση... έχουμε συνομιλίες σε καθημερινή βάση», δήλωσε ο Ουαχιντουλάχ Χασίμι, διευθυντής εξωτερικών προγραμμάτων και βοήθειας στο υπουργείο Παιδείας του Αφγανιστάν.

«Έχουμε ένα πρόβλημα, ότι οικονομικά δεν είμαστε σε καλή κατάσταση... αυτός είναι ο λόγος που ζητάμε από τη διεθνή κοινότητα, τους διεθνείς οργανισμούς, ειδικά εκείνους που έχουν χρήματα για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, να μας βοηθήσουν», προσέθεσε.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το πιο γρήγορο τεστ ευφυΐας στον κόσμο: Δείτε με τρεις ερωτήσεις αν έχετε IQ πάνω απ’ το μέσο όρο

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Γλυπτά του Παρθενώνα: «Τα μαζέψαμε από τα ερείπια» λέει η Βρετανία- Τι απαντά η Αθήνα
«Δε θα υπάρξει ποτέ μια μαγική στιγμή επανένωσης- Αδύνατη η επιθυμία της Ελλάδας για την επανένωση των γλυπτών» αναφέρει ο αναπληρωτής διευθυντής του...
Γλυπτά του Παρθενώνα: «Τα μαζέψαμε από τα ερείπια» λέει η Βρετανία- Τι απαντά η Αθήνα
mat
Αστυνομική βία: Φυλάκιση 11μήνες σε Κούρδισσα δημοσιογράφο που βιντεοσκόπησε περιστατικό στο Σύνταγμα
Η υπέρμετρη βία που δέχτηκαν και η καταδικαστική απόφαση – Κατατέθηκε έφεση από τη δημοσιογράφο
Αστυνομική βία: Φυλάκιση 11μήνες σε Κούρδισσα δημοσιογράφο που βιντεοσκόπησε περιστατικό στο Σύνταγμα
Νέες πίνακες Ειδικής Αγωγής: Νέα διαμαρτυρία για τις βεβαιώσεις μεταπτυχιακών σπουδών
Αλαλούμ με τη χορήγηση βεβαιώσεων σπουδών ενόψει των αιτήσεων για την ένταξη στους νέους πίνακες ειδικής αγωγής για τις προσλήψεις αναπληρωτών
Νέες πίνακες Ειδικής Αγωγής: Νέα διαμαρτυρία για τις βεβαιώσεις μεταπτυχιακών σπουδών
Προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή: Τι απαντά ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ σχετικά με τις προθεσμίες και τον αριθμό των υποψηφίων
Οι προθεσμίες που τέθηκαν με τις Προκηρύξεις του ΑΣΕΠ και τις σχετικές προσκλήσεις της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων έχουν προβλεφθεί βάσει...
Προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή: Τι απαντά ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ σχετικά με τις προθεσμίες και τον αριθμό των υποψηφίων