Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
μαθητές, εκπαιδευτικός, σχολική τάξη, μάθημα, σχολείο
«Οι υπερβολικά συχνές εξετάσεις παραφορτώνουν τους μαθητές και τους υποβάλλουν σε τεράστια πίεση», εκτιμά το υπουργείο της χώρας

Η Κίνα απαγόρευσε σήμερα τις γραπτές εξετάσεις για τα παιδιά ηλικίας έξι και επτά ετών στο Δημοτικό σχολείο, καθώς η χώρα προσπαθεί να ελαφρύνει την πίεση που δέχονται οι μαθητές και η οποία θεωρείται τροχοπέδη για τη γεννητικότητα.

Το Πεκίνο άρχισε τον περασμένο μήνα μια ευρεία μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση, όπου ο υπερβολικός φόρτος εργασίας των μαθητών και τα απαγορευτικά κόστη των υποστηρικτικών μαθημάτων επικρίνονται όλο και περισσότερο.

Η εκπαίδευση στην Κίνα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και ελιτίστικη, με στόχο την επιτυχία στις εξετάσεις ζωής «γκαοκάο», οι οποίες καθορίζουν στο τέλος του Λυκείου την είσοδο ή μη στην ανώτερη εκπαίδευση.

Σύμφωνα με νέες κατευθυντήριες οδηγίες που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας, δεν θα είναι πλέον δυνατό να οργανώνονται γραπτές εξετάσεις στην πρώτη και τη δεύτερη τάξη του Δημοτικού.

«Οι υπερβολικά συχνές εξετάσεις παραφορτώνουν τους μαθητές και τους υποβάλλουν σε τεράστια πίεση», εκτιμά το υπουργείο.

Αυτό «βλάπτει την ψυχική και τη σωματική υγεία τους», υπογράμμισε το υπουργείο.

Τον περασμένο μήνα οι αρχές είχαν ήδη απαγορεύσει τα ιδιαίτερα μαθήματα υποστήριξης το σαββατοκύριακο και στη διάρκεια των σχολικών διακοπών.

Το μέτρο προκάλεσε σεισμό στον πολύ επικερδή εμπορικό εκπαιδευτικό τομέα και προκάλεσε αβεβαιότητα όσον αφορά την απασχόληση εκατομμυρίων εκπαιδευτικών.

Στην προσπάθειά τους για την επιτυχία των παιδιών τους, οι κινέζοι γονείς συνηθίζουν να τα εγγράφουν σε πολλαπλά εξωσχολικά μαθήματα, που συχνά είναι υπερβολικά δαπανηρά.

Αυτοί που έχουν τα μέσα αγοράζουν επίσης κατοικίες κοντά στα καλύτερα σχολικά ιδρύματα ώστε να μπορούν να στείλουν σ' αυτά τα παιδιά τους. Το φαινόμενο έχει προκαλέσει ένα άλμα στις τιμές των ακινήτων.

Όμως το οικονομικό βάρος, που δημιουργεί μια ποιοτική εκπαίδευση, είναι συχνά αυτό που αποθαρρύνει τα ζευγάρια στην Κίνα να αποκτήσουν παιδί, την ώρα που οι αρχές προσπαθούν να δώσουν κίνητρα για να αυξηθεί η γεννητικότητα με φόντο την οικονομική επιβράδυνση.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σε δίκη εκπαιδευτικός για ατύχημα μαθητή σε διάλλειμα

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

katalipseis sxoleia
Θέλουμε ή όχι καταλήψεις Σχολείων;
«Θεωρούνται ακόμη και σήμερα αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα των μαθητών, που το «σιγοντάρουν» τόσο η πολιτεία όσο και οι σύλλογοι γονέων  και...
Θέλουμε ή όχι καταλήψεις Σχολείων;
ipourgeio_paideias
Διορισμοί ΕΕΠ: Διόρθωση του ΥΠΑΙΘ στις διαθέσιμες περιοχές διορισμού ανά κλάδο
Διόρθωση στο Παράρτημα «Διαθέσιμες περιοχές διορισμού ανά κλάδο», της Απόφασης της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων – Αναλυτικά το ΦΕΚ
Διορισμοί ΕΕΠ: Διόρθωση του ΥΠΑΙΘ στις διαθέσιμες περιοχές διορισμού ανά κλάδο