Νιγηρία
Νιγηρία: Τρεις μαθητές εντοπίστηκαν νεκροί έπειτα από την απαγωγή δεκάδων μαθητών και δασκάλων από ένα σχολείο

Τρία παιδιά βρέθηκαν νεκρά έπειτα την απαγωγή 94 μαθητών και οκτώ εκπαιδευτικών στη βορειοδυτική Νιγηρία την περασμένη Πέμπτη, δήλωσε χθες ο διευθυντής του σχολικού ιδρύματος.

Ο στρατός σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχει διασώσει τρεις δασκάλους και οκτώ μαθητές, σκοτώνοντας έναν από τους απαγωγείς.

Δύο κορίτσια και ένα αγόρι βρέθηκαν νεκρά, δύο με τραύματα από πυροβολισμούς στα πόδια τους, δήλωσε ο Μουσταφά Γιουσούφ, διευθυντής του ομοσπονδιακού δημόσιου γυμνασίου στην απομονωμένη πόλη Μπίρνιν Γιαούρι στην Πολιτεία Κέμπι της βορειοδυτικής Νιγηρίας.

Πρόσθεσε πως οι απαγωγείς χρησιμοποιούν τις τηλεφωνικές συσκευές των μαθητών για να καλέσουν γονείς ζητώντας λύτρα 60 εκατομμυρίων νάιρα (146.341 δολάρια).

Η μαζική απαγωγή της Πέμπτης ήταν η τρίτη σε σχολεία της βορειοδυτικής Νιγηρίας σε ισάριθμες εβδομάδες. Ένοπλοι έχουν αρπάξει σχεδόν 900 μαθητές και φοιτητές μέσα από τα σχολεία τους στην περιοχή από τον Δεκέμβριο για να αποσπάσουν λύτρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νταντάδες της γειτονιάς
«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Έρχεται τον Μάρτιο voucher έως 500 ευρώ τον μήνα
Ξεκινά σε όλη τη χώρα το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» - Δικαιούχοι, πώς εντάσσονται παππούδες και άνεργοι
«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Έρχεται τον Μάρτιο voucher έως 500 ευρώ τον μήνα