Κορονοϊός: Κλείνουν τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Φινλανδία
Η φινλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τις βιβλιοθήκες και τα κολυμβητήρια, ενώ θα απαγορευτούν οι δημόσιες εκδηλώσεις στο Ελσίνκι

Η φινλανδική πρωτεύουσα, η οποία δεν έχει θιγεί σε μεγάλο βαθμό μέχρι στιγμής από την πανδημία της COVID-19, θα θέσει σε ισχύ νέους πιο αυστηρούς περιορισμούς λόγω μιας έξαρσης των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος του Ελσίνκι.

Τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι βιβλιοθήκες και τα κολυμβητήρια θα κλείσουν και οι δημόσιες εκδηλώσεις θα απαγορευτούν τελείως στο Ελσίνκι λόγω της "ανησυχητικής" κατάστασης με την COVID-19, δήλωσε ο δήμαρχός του Γιαν Βαπάβουορι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

"Προτείνουμε τη χρήση του συνόλου των μέτρων που έχει στη διάθεσή του ο δήμος", εξήγησε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι οι υπηρεσίες υγείας και παρακολούθησης των κρουσμάτων διατρέχουν κίνδυνο κορεσμού.

Η ημερομηνία κατά την οποία θα ισχύσουν οι περιορισμοί και άλλες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στα τέλη της εβδομάδας, πρόσθεσε.

Ανησυχία για τα κρούσματα σε ευάλωτες ομάδες

Μια σειρά από λοιμώξεις σε οίκους ευγηρίας και σε εστίες αστέγων τις τελευταίες μέρες στο Ελσίνκι έδειξαν ότι υπάρχει ανάγκη για πιο αυστηρά μέτρα, διευκρίνισε ο Βαπάβουορι, εκφράζοντας τη λύπη του που "υπερβολικά πολλοί άνθρωποι" αγνόησαν τις υγειονομικές συστάσεις.

Οι δημοτικές αρχές είχαν μέχρι στιγμής συστήσει τον περιορισμό των ιδιωτικών συναντήσεων σε εσωτερικούς χώρους και τη χρήση προστατευτικής μάσκας σε ορισμένες περιστάσεις.

Ενδεχόμενοι περιορισμοί όσον αφορά τα εστιατόρια και τα μπαρ ή σε σχέση με την ελευθερία στις μετακινήσεις θα αποφασιστούν από την κεντρική κυβέρνηση.

Κήρυξη κατάσταση έκτακτης ανάγκης αν δεν αποδώσουν τα μέτρα

Χθες Δευτέρα η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν προειδοποίησε ότι μπορεί να τεθεί σε ισχύ εκ νέου κατάσταση έκτακτης ανάγκης αν τα σημερινά μέτρα δεν είναι αποτελεσματικά, κάτι το οποίο θα επιτρέψει την επιβολή εκ νέου καραντίνας στην περιοχή του Ελσίνκι, όπως είχε γίνει τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Ο Γιούχα Τουόμινεν, επικεφαλής των υγειονομικών αρχών της περιοχής της πρωτεύουσας, επισήμανε "μια αρκετά ισχυρή αύξηση των λοιμώξεων" από COVID-19, με 1.533 νέα κρούσματα να επιβεβαιώνονται την εβδομάδα που πέρασε, έναντι 992 την προηγούμενη.

Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στη Φινλανδία συνεχίζει να είναι μακράν ο χαμηλότερος στην ΕΕ, με 69 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους να καταγράφονται το δεκαπενθήμερο που πέρασε. Στις αρχές του Νοεμβρίου τα νέα κρούσματα ανέρχονταν γύρω στα 40 ανά 100.000 κατοίκους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Πότε ανοίγουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια: Αυτά είναι τα τελευταία σενάρια

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Νηπιαγωγοί-ΔΟΕ: Όχι στην αύξηση ωραρίου - Κινητοποίηση τη Δευτέρα
Νηπιαγωγοί-ΔΟΕ: Όχι στην αύξηση ωραρίου - Κινητοποίηση τη Δευτέρα
Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας της Δευτέρα προχωρά η ΔΟΕ ενάντια στην «αιφνιδιαστική, αναιτιολόγητη και απαράδεκτη παράταση της αποχώρησης...
Νηπιαγωγοί-ΔΟΕ: Όχι στην αύξηση ωραρίου - Κινητοποίηση τη Δευτέρα
Φοιτητές-Εκπαιδευτικοί: Νέα κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη (Vid)
Φοιτητές-Εκπαιδευτικοί: Νέα κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη (Vid)
Μαζική κινητοποίηση και πορεία φοιτητών και εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και στην πανεπιστημιακή αστυνομία στη...
Φοιτητές-Εκπαιδευτικοί: Νέα κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη (Vid)