Φινλανδία
Η φινλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τις βιβλιοθήκες και τα κολυμβητήρια, ενώ θα απαγορευτούν οι δημόσιες εκδηλώσεις στο Ελσίνκι

Η φινλανδική πρωτεύουσα, η οποία δεν έχει θιγεί σε μεγάλο βαθμό μέχρι στιγμής από την πανδημία της COVID-19, θα θέσει σε ισχύ νέους πιο αυστηρούς περιορισμούς λόγω μιας έξαρσης των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος του Ελσίνκι.

Τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι βιβλιοθήκες και τα κολυμβητήρια θα κλείσουν και οι δημόσιες εκδηλώσεις θα απαγορευτούν τελείως στο Ελσίνκι λόγω της "ανησυχητικής" κατάστασης με την COVID-19, δήλωσε ο δήμαρχός του Γιαν Βαπάβουορι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

"Προτείνουμε τη χρήση του συνόλου των μέτρων που έχει στη διάθεσή του ο δήμος", εξήγησε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι οι υπηρεσίες υγείας και παρακολούθησης των κρουσμάτων διατρέχουν κίνδυνο κορεσμού.

Η ημερομηνία κατά την οποία θα ισχύσουν οι περιορισμοί και άλλες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στα τέλη της εβδομάδας, πρόσθεσε.

Ανησυχία για τα κρούσματα σε ευάλωτες ομάδες

Μια σειρά από λοιμώξεις σε οίκους ευγηρίας και σε εστίες αστέγων τις τελευταίες μέρες στο Ελσίνκι έδειξαν ότι υπάρχει ανάγκη για πιο αυστηρά μέτρα, διευκρίνισε ο Βαπάβουορι, εκφράζοντας τη λύπη του που "υπερβολικά πολλοί άνθρωποι" αγνόησαν τις υγειονομικές συστάσεις.

Οι δημοτικές αρχές είχαν μέχρι στιγμής συστήσει τον περιορισμό των ιδιωτικών συναντήσεων σε εσωτερικούς χώρους και τη χρήση προστατευτικής μάσκας σε ορισμένες περιστάσεις.

Ενδεχόμενοι περιορισμοί όσον αφορά τα εστιατόρια και τα μπαρ ή σε σχέση με την ελευθερία στις μετακινήσεις θα αποφασιστούν από την κεντρική κυβέρνηση.

Κήρυξη κατάσταση έκτακτης ανάγκης αν δεν αποδώσουν τα μέτρα

Χθες Δευτέρα η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν προειδοποίησε ότι μπορεί να τεθεί σε ισχύ εκ νέου κατάσταση έκτακτης ανάγκης αν τα σημερινά μέτρα δεν είναι αποτελεσματικά, κάτι το οποίο θα επιτρέψει την επιβολή εκ νέου καραντίνας στην περιοχή του Ελσίνκι, όπως είχε γίνει τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Ο Γιούχα Τουόμινεν, επικεφαλής των υγειονομικών αρχών της περιοχής της πρωτεύουσας, επισήμανε "μια αρκετά ισχυρή αύξηση των λοιμώξεων" από COVID-19, με 1.533 νέα κρούσματα να επιβεβαιώνονται την εβδομάδα που πέρασε, έναντι 992 την προηγούμενη.

Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στη Φινλανδία συνεχίζει να είναι μακράν ο χαμηλότερος στην ΕΕ, με 69 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους να καταγράφονται το δεκαπενθήμερο που πέρασε. Στις αρχές του Νοεμβρίου τα νέα κρούσματα ανέρχονταν γύρω στα 40 ανά 100.000 κατοίκους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

1ο Καποδιστριακό Δημοτικό Σχολείο
Άγνωστοι έκαναν «γυαλιά καρφιά» το πρώτο Δημοτικό Σχολείο της Ελλάδας (Βίντεο)
Σπασμένα παγκάκια, γκρεμισμένα κεραμίδια και εικόνες καταστροφής στο ιστορικό σχολείο που ίδρυσε ο Ιωάννης Καποδίστριας
Άγνωστοι έκαναν «γυαλιά καρφιά» το πρώτο Δημοτικό Σχολείο της Ελλάδας (Βίντεο)
βορυζ
Σε πλήρη κινητοποίηση η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηρακλείου για τα σχολεία των Βοριζίων -Σχέδιο δράσης για την επαναλειτουργία μετά τα αιματηρά γεγονότα
Σύσκεψη για την επαναλειτουργία των σχολείων στα Βορίζια υπό τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηρακλείου
Σε πλήρη κινητοποίηση η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηρακλείου για τα σχολεία των Βοριζίων -Σχέδιο δράσης για την επαναλειτουργία μετά τα αιματηρά γεγονότα
Λυγγερίδης
«Θέλουμε παραδειγματική τιμωρία» — Η μητέρα του Γ. Λυγγερίδη ζητά δικαιοσύνη, μία μέρα πριν τη δίκη για τη δολοφονία του
Η οικογένεια καταγγέλλει την επανεμφάνιση οπαδικής βίας — δύο νέες προσαγωγές στη Χαλκίδα φέρνουν ξανά στο προσκήνιο το πρόβλημα
«Θέλουμε παραδειγματική τιμωρία» — Η μητέρα του Γ. Λυγγερίδη ζητά δικαιοσύνη, μία μέρα πριν τη δίκη για τη δολοφονία του
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου
Δόμνα Μιχαηλίδου στο alfavita.gr: «Έρχεται νέος κύκλος με το "Σπίτι Μου 3"»
«Το πρόγραμμα "Σπίτι Μου" έχει μεγάλη απήχηση στους νέους που θέλουν να αποκτήσουν το πρώτο τους σπίτι», σημείωσε στο alfavita η Υπουργός Κοινωνικής...
Δόμνα Μιχαηλίδου στο alfavita.gr: «Έρχεται νέος κύκλος με το "Σπίτι Μου 3"»