Γερμανία: Με γάντια και κουβέρτες οι μαθητές στα σχολεία – Aνοίγουν τα παράθυρα κάθε 20 λεπτά
Ζεστά ρούχα, γάντια και κουβέρτες καλούνται να φέρουν μαζί τους στο σχολείο οι μαθητές στη Γερμανία, προκειμένου οι αίθουσες να αερίζονται καλά

Οι οδηγίες που δόθηκαν στα σχολεία επισημαίνουν ότι οι αίθουσες θα πρέπει να αερίζονται σωστά, ανοίγοντας τα παράθυρα και τις πόρτες κάθε 20 λεπτά, για έως και 5 λεπτά κάθε φορά. Τα συγκεκριμένα μέτρα θα εφαρμόζονται σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα, παρά το γεγονός ότι οι θερμοκρασίες στην Γερμανία πέφτουν κάτω από το μηδέν.

Η διάρκεια των περισσότερων μαθημάτων στα γερμανικά σχολεία φτάνει τα 45 λεπτά, πράγμα που σημαίνει ότι οι αίθουσες θα πρέπει να αερίζονται και στη διάρκεια των μαθημάτων.

Η επικεφαλής μιας γερμανικής διδακτικής ένωσης Σούζαν Λιν-Κλίτζινγκ δήλωσε στην εφημερίδα Bild: «Ο σωστός εξαερισμός είναι το παν. Για τους κρύος μήνες, χοντρά πουλόβερ, κασκόλ και κουβέρτες θα είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού των μαθητών».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι τα μαθήματα θα είναι αδύνατο να διδαχτούν όσο τα παράθυρα θα είναι ανοιχτά λόγω της διακοπής για να βάλουν ζεστά ρούχα αλλά και του εξωτερικού θορύβου. Αντ’ αυτού, οι καθηγητές επιλέγουν μουσικά κομμάτια για αναπαραγωγή κατά την διάρκεια της διακοπής μέχρι να συνεχιστεί ξανά το μάθημα. «Στον κόσμο αρέσει να ακούγεται το ‘Wind of Change’ ή το Air του Μπαχ» είπε.

Επιπλέον, οι οδηγίες αναφέρουν ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν φίλτρα καθαρισμού αέρα, χωρίς να χρειάζεται να ανοίγουν οι δάσκαλοι τα παράθυρα. Ωστόσο, η ζήτηση για τέτοιες συσκευές έχει οδηγήσει σε καθυστέρηση παραγγελιών, που σημαίνει ότι τα περισσότερα σχολεία δεν έχουν πλέον τον χρόνο για να τις εγκαταστήσουν πριν αρχίσει ο χειμώνας.

Ο εξοπλισμός αυτός είναι επίσης δαπανηρός. Ορισμένα σχολεία έχουν μείνει χωρίς εναλλακτική λύση, εκτός από το άνοιγμα των παραθύρων.

Η σύσταση αυτή βασίζεται σε μια αυξανόμενη ένδειξη πως ο κορονοϊός μπορεί να παραμείνει στον αέρα, πράγμα που σημαίνει ότι η στενή επαφή δεν είναι πάντα απαραίτητη για να κολλήσει κάποιος τον ιό. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αυτή η σύσταση, θα βοηθήσει στην πρόληψη λοιμώξεων σε αίθουσες διδασκαλίας όπου δεν είναι πάντα δυνατή η κοινωνική απόσταση. Ωστόσο, δεν είναι σαφές πώς οι εμπειρογνώμονες αποφάσισαν για το χρονικό όριο των 20 λεπτών.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΑΥΡΙO 10 TΟ ΠΡΩΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εγκέφαλος
Κίνα: Στο επίκεντρο η σύνδεση εγκεφάλου-υπολογιστή – Προς εφαρμογές στην καθημερινή ζωή
Το Πεκίνο επενδύει δυναμικά στις τεχνολογίες BCI, με στόχο να φτάσουν σε πρακτική χρήση μέσα στην επόμενη πενταετία
Κίνα: Στο επίκεντρο η σύνδεση εγκεφάλου-υπολογιστή – Προς εφαρμογές στην καθημερινή ζωή
molivi.jpg
Γράφοντας με το χέρι μαθαίνουμε καλύτερα: Τι δείχνουν οι έρευνες για τη μνήμη και τη μάθηση
Γιατί το χαρτί και το μολύβι εξακολουθούν να υπερέχουν απέναντι στο πληκτρολόγιο και τις ψηφιακές συσκευές
Γράφοντας με το χέρι μαθαίνουμε καλύτερα: Τι δείχνουν οι έρευνες για τη μνήμη και τη μάθηση
δίπλωμα οδήγησης
Δίπλωμα οδήγησης: Αυτές είναι οι νέες σαρωτικές αλλαγές για όλους τους οδηγούς
Ανατροπές στο δίπλωμα οδήγησης με ψηφιακή άδεια, οδήγηση από τα 17 με συνοδό έως και απαγορεύσεις νυχτερινής κυκλοφορίας
Δίπλωμα οδήγησης: Αυτές είναι οι νέες σαρωτικές αλλαγές για όλους τους οδηγούς