golearn-engl_970-250
Τα λόγια του Τσε φωτίζουν τον δρόμο...

Η Κούβα των 11 εκατομμύριων κατοίκων, αποκλεισμένη για πάνω από 60 χρόνια από το εγκληματικό εμπάργκο των ΗΠΑ και στόχος πολύμορφων επεμβάσεων της ΕΕ, στέλνει για άλλη μια φορά ένα πανίσχυρο μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς!

Στον ακήρυχτο πόλεμο που διεξάγει το εκμεταλλευτικό σύστημα και οι κυβερνήσεις του σε όλο τον κόσμο για να διασφαλιστεί η κερδοφορία των μονοπωλίων, έχουν “πέσει” ήδη 900.000 άνθρωποι. Σε αυτό τον πόλεμο η Κούβα παρατάσσει εξειδικευμένες δυνάμεις γιατρών, νοσηλευτών και προσωπικού υγείας. Οι 3.772 ήρωες της Διεθνούς Δύναμης ενάντια σε Φυσικές Καταστροφές “Χένρι Ριβ” έχουν περιθάλψει μέχρι στιγμής περισσότερους από 250.000 ανθρώπους που προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό σε 38 χώρες, έχοντας σώσει μέχρι σήμερα τη ζωή σε πάνω από 8.000.

Τα λόγια του Τσε φωτίζουν τον δρόμο...

«Το καθήκον του νέου κομμουνιστή είναι: να είναι ουσιαστικά ανθρώπινος, τόσο ανθρώπινος που να προσεγγίζει την καλύτερη ουσία του ανθρώπου, κι αυτό να το κάνει με την εργασία, με τη μελέτη, με τη διατήρηση της σταθερής αλληλεγγύης με το λαό και τους λαούς όλου του κόσμου. Να αναπτύξει την ευαισθησία του σε σημείο που να νιώθει αγωνία όταν δολοφονείται ένας άνθρωπος κάπου στον κόσμο και να ενθουσιάζεται όταν ανυψώνεται κάπου μια καινούργια σημαία της λευτεριάς».

Με αυτά τα λόγια, ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, μεγάλος επαναστάτης, γιατρός, απευθυνόταν στους νέους της σοσιαλιστικής Κούβας με ομιλία του σε τελετή για τη 2η επέτειο της Ένωσης Νέων Κομμουνιστών, το 1962. Δεκαετίες αργότερα, το 2005, στη χώρα που ο λαός, με την καθοδήγηση του Τσε και του Φιντέλ, πήρε τη ζωή στα χέρια του, συστάθηκε για πρώτα φορά η ομάδα των γιατρών “Χένρι Ριβ” για να προσφέρει τότε βοήθεια στον λαό των ΗΠΑ, δύο μόλις μέρες μετά το χτύπημα του καταστροφικού τυφώνα Κατρίνα. Από τότε, αυτήν την πράξη αλληλεγγύης ακολούθησαν πολλές άλλες ακόμα...

 

Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να “ανασαίνουμε”, για να νικήσει η ζωή!

Η αποτυχία των συστημάτων υγείας σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, οι εκατόμβες νεκρών φανερώνουν ότι το πρόβλημα οφείλεται συνολικά στην αντιμετώπιση της υγείας ως εμπόρευμα, που πουλιέται και αγοράζεται, στην ίδια τη βαρβαρότητα του συστήματος. Μόνο ο αγώνας, στη χώρα μας και διεθνώς, για τη σοσιαλιστική κοινωνία, όπου η υγεία και συνολικά οι ανάγκες του λαού δεν μπαίνουν στο “ζύγι” του κέρδους, αλλά καθορίζουν τις προτεραιότητες και τις επιλογές του κεντρικού σχεδιασμού, μπορεί να δώσει “πνοή” στα μεγάλα προβλήματα του λαού και της νεολαίας.

Στηρίζουμε το αίτημα απονομής του Νόμπελ Ειρήνης στην ιατρική ταξιαρχία “Χένρι Ριβ”, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους Κουβανούς ήρωες γιατρούς, γέννημα-θρέμμα των κατακτήσεων της σοσιαλιστικής επανάστασης.

 

Αθήνα, 15/9/2020                                                 Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

32.000 voucher (μέχρι και 300 ευρώ) για διακοπές: Κάντε από σήμερα αίτηση ΕΔΩ

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

foititikes_ekloges-aei
Υπουργείο Παιδείας: Έρχεται το ενιαίο ψηφοδέλτιο στις φοιτητικές εκλογές
Το ενιαίο ψηφοδέλτιο στις φοιτητικές εκλογές προαναγγέλλει το υπουργείο Παιδείας - Σφοδρές αντιδράσεις από την ακαδημαϊκή κοινότητα για το νέο...
Υπουργείο Παιδείας: Έρχεται το ενιαίο ψηφοδέλτιο στις φοιτητικές εκλογές