Ερντογάν
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Όπως πριν 100 χρόνια σκίσαμε και πετάξαμε τη Συνθήκη των Σεβρών έτσι και τώρα δεν θα σκύψουμε το κεφάλι σε νέα Συνθήκη των Σεβρών», σημειώνει ο τούρκος πρόεδρος, μιλώντας για «προστασία της Γαλάζιας Πατρίδας»

«Όσο δίνουμε σημαντικούς αγώνες για να προστατέψουμε την πατρίδα μας είναι το ίδιο σημαντικό να αμυνθούμε και να προστατέψουμε την Γαλάζια Πατρίδα. Όπως πριν 100 χρόνια σκίσαμε και πετάξαμε τη Συνθήκη των Σεβρών έτσι και τώρα δεν θα σκύψουμε το κεφάλι σε νέα Συνθήκη των Σεβρών που προσπαθούν να μας επιβάλλουν στην ανατολική Μεσόγειο». Αυτό ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο ίδιος επεσήμανε πως «ο αγώνας που δίνει η Τουρκία σε διάφορα μέτωπα όπως η ανατολική Μεσόγειο και η Λιβύη, δεν είναι μόνο αγώνας δικαιώματος αλλά και αγώνας του μέλλοντος».

Παράλληλα, ανέφερε:

«Πάντα είμαστε υπέρ των συνομιλιών και των συμφωνιών αντί του καβγά. Και σήμερα με την ίδια ειλικρίνεια κινούμαστε με τον ίδιο τρόπο. Και από τους ομολόγους μας περιμένουμε κινήσεις που να μειώσουν την ένταση και βήματα που θα ανοίξουν το δρόμο του διαλόγου. Ελπίζω πως θα επιλύσουμε αυτό το ζήτημα με τρόπο που θα προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας».

Ο Ερντογάν κατηγόρησε ακόμα το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα για τους λόγους που η Τουρκία «έχασε από τα χέρια της περιοχές στο Αιγαίο που ήταν εντός του Εθνικού Όρκου και θα πρέπει να εξηγήσει στον λαό πως χάσαμε από το χέρι μας τα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση για να πετάξει κάποιος μια πέτρα» ανέφερε ο ίδιος.

Τέλος, προανήγγειλε μια «έκπληξη» που ελπίζει πως θα μπορέσει να ανακοινώσει την Παρασκευή, η οποία «θα ανοίξει μια νέα εποχή για όλο το τουρκικό έθνος».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαχαρακη
Παρουσία της Σοφίας Ζαχαράκη υπογράφηκε στο Κάιρο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΔΠΘ και του Capital University της Αιγύπτου
Προβλέπει κοινό αγγλόφωνο προπτυχιακό με ένα εξάμηνο σπουδών στην Κομοτηνή - Συνάντηση της Υπουργού και με τον Αιγύπτιο ομόλογό της
Παρουσία της Σοφίας Ζαχαράκη υπογράφηκε στο Κάιρο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΔΠΘ και του Capital University της Αιγύπτου
bullying
Αγρίνιο: Στο μικροσκόπιο υπόθεση σχολικού εκφοβισμού μεταξύ δύο 16χρονων – Συλλήψεις και αλληλομηνύσεις
Επεισόδιο με ύβρεις, απειλές και καταγγελίες για σωματική βία – Παρέμβαση της Αστυνομίας και σχηματισμός δικογραφίας
Αγρίνιο: Στο μικροσκόπιο υπόθεση σχολικού εκφοβισμού μεταξύ δύο 16χρονων – Συλλήψεις και αλληλομηνύσεις