fawzia koofi
Η Φαουζία Κούφι, που είναι και βουλευτής και ασκεί δριμύτατη κριτική στους Ταλιμπάν, επιβεβαίωσε ότι δέχτηκε επίθεση μέσα από τη σελίδα της στο Facebook

Η Φαουζία Κούφι, μια από τις γνωστότερες αγωνίστριες για τα δικαιώματα των γυναικών στο Αφγανιστάν και μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας που πρόκειται να ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Ταλιμπάν, τραυματίστηκε από σφαίρα κοντά στην Καμπούλ.

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον της Κούφι και της αδελφής της την Παρασκευή, στην επαρχία Παρουάν, που συνορεύει με την πρωτεύουσα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Τάρικ Αριάν.

Η επίθεση σημειώθηκε τη στιγμή που οι δύο γυναίκες έβγαιναν από το αυτοκίνητό τους για να ψωνίσουν, αφού προηγουμένως είχαν επισκεφθεί μια οικογένεια που πενθούσε για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους.

«Ένα αυτοκίνητο τις έκλεισε. Οι ένοπλοι, άγνωστης ταυτότητας, άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Η κυρία Κούφι τραυματίστηκε στο δεξί χέρι. Είναι σε σταθερή κατάσταση», είπε ο Αριάν.

Η Φαουζία Κούφι, που είναι και βουλευτής και ασκεί δριμύτατη κριτική στους Ταλιμπάν, επιβεβαίωσε ότι δέχτηκε επίθεση μέσα από τη σελίδα της στο Facebook. «Ευτυχώς, αυτό το τραύμα δεν είναι θανάσιμο», πρόσθεσε.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση. Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι καταδίκασε τη «θρασύδειλη» επίθεση εναντίον των δύο γυναικών.

Είναι η δεύτερη φορά που η Φαουζία Κούφι δέχεται επίθεση από αγνώστους. Το 2010, ένοπλοι την πυροβόλησαν ενώ επέστρεφε στην Καμπούλ μετά από μια τελετή με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας. Παλαιότερα είχε εκλεγεί αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου και σήμερα είναι μία από τις τέσσερις γυναίκες που μετέχουν στη διαπραγματευτική ομάδα η οποία αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα συνομιλίες με τους Ταλιμπάν για να τερματιστεί η σύρραξη που σπαράσσει το Αφγανιστάν εδώ και 19 χρόνια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Συναγερμός για τον 1ο καύσωνα: 43°C και υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών

Δόμνα Μιχαηλίδου: Επίδομα 200 ευρώ για εκπαιδευτικούς και δημοσίους υπαλλήλους

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils_2.jpg
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Οργανικά κενά ανά ειδικότητα και ανά περιοχή μετά τις μεταθέσεις 2025
Οργανικά κενά στη Δευτεροβάθμια ανά ειδικότητα και ανά περιοχή μετά τις μεταθέσεις 2025 - Πίνακες
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Οργανικά κενά ανά ειδικότητα και ανά περιοχή μετά τις μεταθέσεις 2025
κατασκηνώσεις υπουργείου Παιδείας
Κατασκήνωση Υπουργείου Παιδείας: Μέχρι πότε οι αιτήσεις εκπαιδευτικών για διακοπές με 25 ευρώ την εβδομάδα
Πρόσκληση Συμμετοχής Εκπαιδευτικών στις Κατασκηνώσεις Ζούμπερι 2025
Κατασκήνωση Υπουργείου Παιδείας: Μέχρι πότε οι αιτήσεις εκπαιδευτικών για διακοπές με 25 ευρώ την εβδομάδα