Τραγωδία με τη βύθιση πλοιαρίου με μετανάστες στη λίμνη Βαν: Στους 54 οι νεκροί
Τους 54 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από τη βύθιση τον περασμένο μήνα ενός πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες στη λίμνη Βαν στην ανατολική Τουρκία

Τα στοιχεία ανακοίνωσε το Σάββατο το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη, μετά από σχεδόν τρεις εβδομάδες επιχειρήσεων αναζήτησης.

Το πλοιάριο, που βυθίστηκε στις 27 Ιουνίου, πιστεύεται ότι μετέφερε 55 έως 60 μετανάστες, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σόιλου. Πέντε άτομα έχουν συλληφθεί σε σχέση με το περιστατικό.

Εννέα σοροί ανασύρθηκαν από τη λίμνη χθες, ανεβάζοντας τον απολογισμό των επιβεβαιωμένων νεκρών του δυστυχήματος σε 54, υπογράμμισε η ανακοίνωση του γραφείου του κυβερνήτη.

Η λίμνη Βαν βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράν, από όπου οι μετανάστες διασχίζουν τακτικά στην Τουρκία κατευθυνόμενοι δυτικά προς την Ευρώπη από το Ιράν, το Αφγανιστάν και άλλες χώρες.

Από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού, ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που περνούν στην Τουρκία έχει μειωθεί. Ωστόσο, περισσότεροι από 21.000 μετανάστες έχουν φτάσει στο Βαν μέχρι στιγμής αυτό το χρόνο, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών.

Επτά άτομα πέθαναν και 64 διασώθηκαν όταν βυθίστηκε μια βάρκα που μετέφερε μετανάστες από το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές και το Αφγανιστάν στη λίμνη Βαν τον Δεκέμβριο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypoyrgeio paideias kai thriskeymaton
Ζαχαράκη για την απώλεια του Χ. Σταμούλη: «Παιδαγωγός που υπηρέτησε την επιστήμη και την εκπαίδευση με αφοσίωση»
Με βαθιά θλίψη, η Υπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τον κορυφαίο θεολόγο και παιδαγωγό
Ζαχαράκη για την απώλεια του Χ. Σταμούλη: «Παιδαγωγός που υπηρέτησε την επιστήμη και την εκπαίδευση με αφοσίωση»
mitsotakis-deth
ΔΕΘ: Μόνιμο επίδομα 250 ευρώ για συνταξιούχους και νέες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις
Μόνιμο μπόνους 250 ευρώ αναμένεται να πάρουν από φέτος το Νοέμβριο οι συνταξιούχοι πέραν της ετήσιας αύξησης των συντάξεών τους, πιθανότατα...
ΔΕΘ: Μόνιμο επίδομα 250 ευρώ για συνταξιούχους και νέες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις
Παιδιά στη Γάζα
Ρεσιταλ κυνισμού από Ισραηλινό στρατηγό: «Να πεθάνουν 50 Παλαιστίνιοι για κάθε νεκρό της 7ης Οκτωβρίου – Ας είναι παιδιά»
Σοκ από τις δηλώσεις πρώην Ισραηλινού στρατηγού – «Απαραίτητοι» οι θάνατοι χιλιάδων Παλαιστινίων
Ρεσιταλ κυνισμού από Ισραηλινό στρατηγό: «Να πεθάνουν 50 Παλαιστίνιοι για κάθε νεκρό της 7ης Οκτωβρίου – Ας είναι παιδιά»