Γαλλία-κορονοϊός: Πάνω από 30.000 οι θάνατοι
Η Γαλλία έγινε σήμερα η έκτη χώρα παγκοσμίως που ξεπέρασε επισήμως τους 30.000 θανάτους εξαιτίας του κορονοϊού.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως 25 άνθρωποι υπέκυψαν το προηγούμενο 24ωρο σε νοσοκομεία μετά από επιπλοκές της νόσου. Από το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα, στις αρχές Μαρτίου, έχουν καταγραφεί συνολικά 30.004 θάνατοι.

Ο σημερινός απολογισμός είναι μεγαλύτερος από τον μέσο όρο των 15 θανάτων ημερησίως που καταγράφεται τις τελευταίες επτά μέρες. Τον Ιούνιο κατά μέσο 34 άνθρωποι πέθαιναν ημερησίως στη χώρα, τον Μάιο 143 και τον Απρίλιο 695.

Ο αριθμός των νοσηλευομένων με Covid-19 μειώθηκε κατά 115, φτάνοντας τους 7.062, συνεχίζοντας την πτωτική τάση εβδομάδων. Ο αριθμός των ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας μειώθηκε επίσης κατά 16 , φτάνοντας τους 496. Για πρώτη φορά μετά τα μέσα Μαρτίου ο αριθμός των νοσηλευομένων σε μεθ έπεσε κάτω από 500 .

Τα τελευταία στοιχεία έρχονται σε μια στιγμή που η υπηρεσία δημόσιας υγείας της χώρας αναφέρει μια «νέα τάση ανόδου της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2» στην ηπειρωτική Γαλλία και οι αρχές κάλεσαν σήμερα σε «επαγρύπνηση» μπροστά σε ένα κίνδυνο για ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

airbnb_1.jpg
Δημοσκόπηση Opinion Poll για στεγαστικό: Το 44,1% «δείχνει» τα Airbnb για την άνοδο των ενοικίων
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η μεγαλύτερη αιτία αύξησης των ενοικίων (44,1%) είναι η εξάπλωση της βραχυχρόνιας μίσθωσης
Δημοσκόπηση Opinion Poll για στεγαστικό: Το 44,1% «δείχνει» τα Airbnb για την άνοδο των ενοικίων
Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης: «Συνέπειες σε τρίτα επίπεδα είναι το κλειδί για να μπει τάξη στα ελληνικά πανεπιστήμια»

Η κυβέρνηση εξετάζει εκτενέστερες παρεμβάσεις στον χώρο της Παιδείας, εστιάζοντας στην πειθαρχική διαχείριση των

Παύλος Μαρινάκης: «Συνέπειες σε τρίτα επίπεδα είναι το κλειδί για να μπει τάξη στα ελληνικά πανεπιστήμια»
απολυση
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας ξεσπά κατά του ΥΠΑΙΘΑ για τις απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Κεφαλονιά
Το ΥΠΑΙΘΑ απολύει εκπαιδευτικούς ενώ παραδέχεται χίλια κενά στα σχολεία
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας ξεσπά κατά του ΥΠΑΙΘΑ για τις απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Κεφαλονιά