Οι ημερομηνίες για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα ρωσικά ΑΕΙ θα μετατεθούν εξαιτίας της κατάστασης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Επιστήμης και Ανώτατης Παιδείας Βαλέρι Φάλκοφ.
Οι εξετάσεις όπως είπε ενδέχεται να γίνουν δύο με τέσσερις εβδομάδες αργότερα, καθώς έχει μετατεθεί η ημερομηνία των ενιαίων κρατικών εξετάσεων.
Οι εισαγωγικές εξετάσεις στα ΑΕΙ γίνονταν το αργότερο ως τις 20 Ιουνίου.
Ο Φάλκοφ είπε επίσης ότι παρά την μετάθεση χρονικά των εξετάσεων, το υπουργείο θα ήθελε το νέο εκπαιδευτικό έτος να αρχίσει την 1η Σεπτεμβρίου, ωστόσο είναι νωρίς να κάνουμε προβλέψεις. « Ας δούμε πως θα περάσει ο Απρίλης ποια δυναμική θα υπάρξει, επειδή οι εκτιμήσεις που κάνουν ακόμη και οι εμπειρογνώμονες διαφέρουν μεταξύ τους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις
«Έβλεπα τον γιο μου να καταρρέει και δεν ήξερα το γιατί»: Η μάχη μιας εκπαιδευτικού με τη δυσλεξία
Πώς τα χρήματά σας «φεύγουν» αθόρυβα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό
Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα
Alfavita Newsroom