exetaseis
Οι εισαγωγικές εξετάσεις στα ΑΕΙ γίνονταν το αργότερο ως τις 20 Ιουνίου, όμως λόγω των έκτακτων συνθηκών αναμένεται να λάβουν παράταση

Οι ημερομηνίες για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα ρωσικά ΑΕΙ θα μετατεθούν εξαιτίας της κατάστασης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Επιστήμης και Ανώτατης Παιδείας Βαλέρι Φάλκοφ.

Οι εξετάσεις όπως είπε ενδέχεται να γίνουν δύο με τέσσερις εβδομάδες αργότερα, καθώς έχει μετατεθεί η ημερομηνία των ενιαίων κρατικών εξετάσεων.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις στα ΑΕΙ γίνονταν το αργότερο ως τις 20 Ιουνίου.

Ο Φάλκοφ είπε επίσης ότι παρά την μετάθεση χρονικά των εξετάσεων, το υπουργείο θα ήθελε το νέο εκπαιδευτικό έτος να αρχίσει την 1η Σεπτεμβρίου, ωστόσο είναι νωρίς να κάνουμε προβλέψεις. « Ας δούμε πως θα περάσει ο Απρίλης ποια δυναμική θα υπάρξει, επειδή οι εκτιμήσεις που κάνουν ακόμη και οι εμπειρογνώμονες διαφέρουν μεταξύ τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χαρτζουλάκης
Συνέντευξη του διωκόμενου καθηγητή Δημήτρη Χαρτζουλάκη: "Μας περνάνε πειθαρχικό για να επιβάλλουν σιωπή στα σχολεία σε ένα φόντο φτώχειας και πολέμου"
«Η συμμετοχή στις συλλογικές αποφάσεις βαφτίζεται «παράβαση καθήκοντος».  Ενώ ανοίγει η συζήτηση της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο, δηλαδή...
Συνέντευξη του διωκόμενου καθηγητή Δημήτρη Χαρτζουλάκη: "Μας περνάνε πειθαρχικό για να επιβάλλουν σιωπή στα σχολεία σε ένα φόντο φτώχειας και πολέμου"