Κόσμος 0

ΠΟΥ: Δεν υπάρχουν γνωστές αποτελεσματικές θεραπείες για τον κορονοϊό

ΠΟΥ
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες περί ανακάλυψης φαρμάκων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υποβάθμισε σήμερα τις πληροφορίες μέσων ενημέρωσης περί ανακάλυψης φαρμάκων για τη θεραπεία ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό, ο οποίος έχει προκαλέσει επιδημία στην Κίνα και έχει διαδοθεί σε τουλάχιστον 20 άλλες χώρες.

Ρεπορτάζ της κινεζικής τηλεόρασης ανέφερε πως ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο Τζετζιάνγκ βρήκε ένα αποτελεσματικό φάρμακο για τον ιό, ενώ το βρετανικό Sky News μετέδωσε πως ερευνητές είχαν μια «σημαντική επιτυχία» στην ανάπτυξη ενός εμβολίου.

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες αυτές, ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Ταρίκ Ζασάρεβιτς δήλωσε: «Δεν υπάρχουν γνωστές αποτελεσματικές θεραπείες εναντίον αυτού του 2019-nCoV».

Οκτώ με δέκα μήνες για το εμβόλιο, σύμφωνα με τη Ρωσία

Στη Μόσχα ο ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο ανακοίνωσε πάντως σήμερα πως θα χρειασθούν 8 έως 10 μήνες για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κοροναϊού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ.

«Σήμερα η διαδικασία της ανάπτυξης ενός εμβολίου δεν είναι μια σύντομη χρονική περίοδος. Ένα εμβόλιο αναπτύσσεται για τουλάχιστον οκτώ με δέκα μήνες, αυτό είναι μόνο το αρχικό στάδιο χωρίς τις κλινικές δοκιμές», δήλωσε ο Μουράσκο.

Ιταλία: πιθανές επιπτώσεις ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων στον τουρισμό

Στο μεταξύ, η επιδημία του νέου κοροναϊού μπορεί να έχει επιπτώσεις ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στην τουριστική δαπάνη κατά το 2020 στην Ιταλία, σύμφωνα με μελέτη για τον εν λόγω τομέα, στον οποίο οφείλεται το 5% του ιταλικού ΑΕΠ.

Το ιταλικό Ινστιτούτο Demoskopika υπολόγισε σε 4,7 εκατομμύρια τον αριθμό των τουριστών που μπορεί να μην πάνε για διακοπές στην Ιταλία, αριθμός που αντιπροσωπεύει 14,6 εκατομμύρια λιγότερες διανυκτερεύσεις.

Πρόκειται για τουρίστες προερχόμενους από την Κίνα, αλλά και από τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία.

Τέσσερις περιφέρειες --Βενετία, Τοσκάνη, Λάτιο (περιφέρεια της Ρώμης) και Λομβαρδία (Μιλάνο, λίμνες Κόμο, Γκάρντα και Ματζόρε)-- είναι αυτές που θα πληγούν περισσότερο, καθώς θα υποστούν το 70% της πτώσης της τουριστικής δαπάνης (ξενοδοχεία, εστιατόρια, σουβενίρ...).

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Μπράβο Αθερίδη σε Χρυσοχοΐδη για Marfin: «Κατουρήθηκα στα γέλια με το ελληνικό FBI – Σήμερα τα παίρνω όλα πίσω»

Τα σχολεία που προσφέρουν επιπλέον μόρια στους εκπαιδευτικούς – Τι ισχύει

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος