Πρόσφυγες
Ένας Ούγγρος αξιωματικός ασφαλείας έριξε προειδοποιητικά πυρά όταν περίπου 60 πρόσφυγες επιχείρησαν να εισέλθουν στη χώρα μέσω ενός σημείου ελέγχου στο νότιο σύνορο με τη Σερβία

Ένας Ούγγρος αξιωματικός ασφαλείας έριξε προειδοποιητικά πυρά νωρίς σήμερα το πρωί όταν περίπου 60 πρόσφυγες επιχείρησαν να εισέλθουν στο έδαφος της χώρας του μέσω ενός σημείου ελέγχου στο νότιο σύνορο της Ουγγαρίας με τη Σερβία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Δεν υπήρξε τραυματισμός κατά το περιστατικό, είπε η εκπρόσωπος Σίλβια Σάμπο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα των προσφύγων επιχείρησε να εισέλθει στο ουγγρικό έδαφος από το πέρασμα Ρόζκε γύρω στις 0430 GMΤ αναγκάζοντας τον αξιωματικό ασφαλείας να ανοίξει πυρ.

Το πέρασμα αυτό ήταν θέατρο των μεγάλης έκτασης επεισοδίων στο αποκορύφωμα της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη το 2015 όταν η αστυνομία συγκρούστηκε με χιλιάδες ανθρώπους που επιχειρούσαν να περάσουν σε έδαφος της ΕΕ μέσω των ουγγρικών συνόρων.

Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν διέταξε στη συνέχεια την ανέγερση μεταλλικού φράχτη κατά μήκος των συνόρων της χώρας ώστε να μειωθούν οι αφίξεις προσφύγων.

Αλλά στο τέλος του περασμένου χρόνου οι αφίξεις άρχισαν να αυξάνονται εκ νέου και αυτή τη στιγμή σημειώνονται πολλές εκατοντάδες απόπειρες εισόδου κάθε εβδομάδα.

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες που επιχείρησαν σήμερα να εισέλθουν στην Ουγγαρία απέτυχαν και οι τέσσερις που κατάφεραν να εισέλθουν συνελήφθησαν, είπε η αστυνομία και πρόσθεσε ότι το πέρασμα έκλεισε.

(φωτογραφία αρχείου)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικος
Ψυχιατρικά τεστ στους εκπαιδευτικούς και το πραγματικό πρόβλημα του σχολείου
Το σχολείο δεν γίνεται ασφαλές όταν εξετάζει διαρκώς τους ανθρώπους του. Γίνεται ασφαλές όταν τους φροντίζει. Και αυτό είναι το πραγματικό τεστ που η...
Ψυχιατρικά τεστ στους εκπαιδευτικούς και το πραγματικό πρόβλημα του σχολείου