Μπρουνό Λεμέρ
«Η Ελλάδα ξαναβρίσκει την εμπιστοσύνη των επενδυτών» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών

«Ουδεμία απειλή κατά της κυπριακής και της ελληνικής κυριαρχίας θα γίνει αποδεκτή», ανέφερε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», μιλώντας για τη σημασία του αγωγού EastMed για την Ευρώπη, αλλά και τις εντάσεις που δημιουργεί η εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Τόσο η Γαλλία, όσο και η Ε.Ε. στο σύνολό της έχουν σθεναρά υποστηρίξει την Αθήνα και τη Λευκωσία έναντι αυτών των απειλών», τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Ο Λε Μερ αναγνώρισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο και μπορεί πλέον να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία . «Η χώρα ξαναβρήκε την οδό της ανάπτυξης και η ανεργία μειώνεται. Η Ελλάδα ξαναβρίσκει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Αυτό είναι καλό νέο. Αυτό θα βοηθήσει την ανάπτυξη και θα βελτιώσει τα φορολογικά έσοδα. Άλλωστε η κατάσταση του τραπεζικού τομέα βελτιώνεται. Η χώρα τα κατάφερε στις προσπάθειες που απαιτήθηκαν από τους Έλληνες πολίτες και τις δημόσιες αρχές», ανέφερε.

powered by Rubicon Project
Παράλληλα επισήμανε την πρόκληση να αποκτήσει σταθερή ανάπτυξη, να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις, αλλά και να επιδείξει «δημοσιονομική σοβαρότητα».

Σχετικά με τη μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα δήλωσε πως «η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός έχουν αναλάβει σοβαρές δεσμεύσεις. Με ευχαρίστησή μου είδα ότι η Ελλάδα μπορούσε να εξέλθει από το πρόγραμμα τον Ιούνιο του 2018 κατόπιν απόφασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Πάντως, τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας πρέπει να γίνουν περισσότερο βιώσιμα. Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Έχει σεβαστεί τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2018 και πρέπει να συνεχίσει έτσι».

Ο κ. Λε Μερ κάλεσε μαζί με το Ελληνογαλλικό Οικονομικό Φόρουμ τις γαλλικές επιχειρήσεις να αναλάβουν μεγαλύτερες δεσμεύσεις στην Ελλάδα και να υποστηρίξουν την εκσυγχρονιστική πολιτική της χώρας που ακολουθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

lgbtqi+
Ομοφοβική επίθεση στον ΗΣΑΠ: Ξυλοδαρμός και βασανιστική κακοποίηση queer ατόμου
Το θύμα κατήγγειλε ότι δέχθηκε γροθιές και αναμμένα τσιγάρα από τρεις νεαρούς – Οι δράστες διέφυγαν, σχηματίστηκε δικογραφία για έγκλημα με...
Ομοφοβική επίθεση στον ΗΣΑΠ: Ξυλοδαρμός και βασανιστική κακοποίηση queer ατόμου
πίνακας
Ειδικά μαθήματα: Ενίσχυση του ρόλου των Εποπτών Ποιότητας στις εξετάσεις - ΦΕΚ
Συμμετοχή των Εποπτών Ποιότητας στις Εξετάσεις Ειδικών Μαθημάτων – Τι προβλέπει η νέα απόφαση Ζαχαράκη
Ειδικά μαθήματα: Ενίσχυση του ρόλου των Εποπτών Ποιότητας στις εξετάσεις - ΦΕΚ
eep_evp.jpg
8.480 προσλήψεις ΕΕΠ-ΕΒΠ: Τι απαντά το Υπουργείο για τις οργανικές θέσεις των σχολικών νοσηλευτών
8.480 προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2024-2025 – Τι προβλέπεται για τους σχολικούς νοσηλευτές ΠΕ25
8.480 προσλήψεις ΕΕΠ-ΕΒΠ: Τι απαντά το Υπουργείο για τις οργανικές θέσεις των σχολικών νοσηλευτών