Βραζιλία
Λόγω του συνεχόμενου, έντονου στρες

Μια έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της συντριβής της Βραζιλίας από τη Γερμανία με σκορ 7-1 στο Παγκόσμιο Κύπελο του 2014, απο καλύπτει πως οι πιστοί οπαδοί είναι ευάλωτοι σε καρδιακές προσβολές, λόγω του στρες κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Συγκεκριμένα, στους αφοσιωμένους οπαδούς εντοπίστηκαν υψηλά επίπεδα κορτιζόλης, μιας ορμόνης που οδηγεί σε υψηλότερη πίεση του αίματος και είναι δυνατόν να βλάψει μια ήδη αδύναμη καρδιά.

Η ερευνήτρια Martha Newson δήλωσε στο BBC: «Οι οπαδοί, που έχουν μεγάλη συναισθηματική ταύτιση με την ομάδα τους, υποβάλλονται σε μεγάλη ψυχολογική πίεση όταν παρακολουθούν ένα παιχνίδι. Οπαδοί που είναι περισσότερο περιστασιακοί υποστηρικτές επίσης βιώνουν στρες αλλά όχι τόσο έντονο».

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, 40 οπαδοί μετρήθηκαν πριν και μετά από 3 παιχνίδια και μιλώντας για την συντριβή της Βραζιλίας, η Newson δήλωσε: «Ήταν ένα αδιανόητο παιχνίδι - τόσοι πολλοί άνθρωποι ξέσπασαν σε λυγμούς».

Πηγή πληροφοριών: sportbible

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δικαστηρια
Διαγωνισμός διορίζει γραμματείς στα Δικαστήρια: Από σήμερα οι αιτήσεις
Μόνιμες προσλήψεις στα Δικαστήρια όλης της χώρας με οποιοδήποτε πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ καθώς και με απολυτήριο λυκείου
Διαγωνισμός διορίζει γραμματείς στα Δικαστήρια: Από σήμερα οι αιτήσεις