Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα ότι η κυβέρνηση της χώρας παραιτείται.
Μεταξύ άλλων, ο Μεντβέντεφ υποστήριξε ότι η ομιλία του Πούτιν προλείανε μια σειρά «θεμελιωδών αλλαγών» στο ρωσικό Σύνταγμα.
«Αυτές οι αλλαγές, όταν υιοθετηθούν, θα σηματοδοτήσουν σημαντικές αλλαγές όχι μόνο στον αριθμό των άρθρων του Συντάγματος, αλλά και στην ισορροπία της εξουσίας ως “σύνολο”» επεσήμανε ο παραιτηθείς πρωθυπουργός.
Αποδεχόμενος την παραίτηση, ο πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, ζήτησε από τους υπουργούς να λειτουργήσουν ως προσωρινή κυβέρνηση μέχρι να σχηματιστεί νέα.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ευχαρίστησε τη ρωσική κυβέρνηση για τη δουλειά που έκανε, ενώ γνωστοποίησε ότι θα συναντηθεί με κάθε υπουργό, σε συνέχεια της ανακοίνωσης Μεντβέντεφ για την παραίτηση.
Όπως έκανε, παράλληλα, γνωστό, σκοπεύει να συστήσει και να αναθέσει στον Μεντβέντεφ τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Εξήγησε δε, ότι σχεδιάζει την καθιέρωση του χαρτοφυλακίου του «αναπληρωτή γενικού γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας», θέση την οποία αναμένεται να προτείνει στον Μεντβέντεφ.
Λίγο νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος - σε ομιλία του προς τους βουλευτές, τους υπουργούς και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους - εστίασε στην εσωτερική πολιτική, αναφερόμενος στην οικονομία και τα κοινωνικά ζητήματα.
Περισσότερα σε λίγο...
Με πληροφορίες από Sputnik.gr
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις
Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom