Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Δικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση αποφάνθηκε υπέρ του Πουτζδεμόν και του Τόνι Κομίν, πρώην υπουργού της καταλανικής κυβέρνησης, επικαλούμενος το γεγονός ότι διαθέτουν ασυλία, ως μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Βελγικό δικαστήριο ανέστειλε σήμερα την έκδοση στην Ισπανία του αυτονομιστή πρώην προέδρου της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόν, όπως έγινε γνωστό από τον δικηγόρο του.

Ο Πολ Μπεκάρ είπε ότι δικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση αποφάνθηκε υπέρ του Πουτζδεμόν και του Τόνι Κομίν, πρώην υπουργού της καταλανικής κυβέρνησης, επικαλούμενος το γεγονός ότι διαθέτουν ασυλία, ως μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Και οι δύο καταζητούνται από την Ισπανία με την κατηγορία της ανταρσίας, επειδή οργάνωσαν το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας το 2017. Και οι τρεις προηγούμενες προσπάθειες της Μαδρίτης να πετύχει την έκδοσή τους δεν ευοδώθηκαν.

Ο ευρωβουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος της Καταλονίας, Οριόλ Ζουνκέρας, εκτίει ποινή φυλάκισης στην Ισπανία, για τον ρόλο που διαδραμάτισε στο απαγορευμένο δημοψήφισμα. Τον περασμένο μήνα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι ο Ζουνκέρας χαίρει ασυλίας, δεδομένου ότι εξελέγη ευρωβουλευτής τον Μάιο του 2019, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ίδιο ισχύει επίσης για τον Πουτζδεμόν και τον Κομίν.

Ο Πουτζδεμόν χαιρέτισε τη σημερινή απόφαση μέσω του Twitter και ζήτησε την αποφυλάκιση του Ζουονκέρας. «Η Ισπανία πρέπει να ενεργήσει με τον ίδιο τρόπο με το Βέλγιο και να σεβαστεί τον νόμο», ανέφερε.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ισπανίας για τον Ζουνκέρας αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η παιδαγωγός Μαρία Μοντεσσόρι
Η σπουδαία παιδαγωγός Μαρία Μοντεσσόρι: «Μην κάνετε για το παιδί κάτι που μπορεί να καταφέρει μόνο του»
Μαρία Μοντεσσόρι, Ιταλίδα παιδαγωγός: «Ποτέ μην βοηθάς ένα παιδί σε μια εργασία στην οποία νιώθει ότι μπορεί να πετύχει»<p>Πηγή: <a target="_blank"...
Η σπουδαία παιδαγωγός Μαρία Μοντεσσόρι: «Μην κάνετε για το παιδί κάτι που μπορεί να καταφέρει μόνο του»